וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פנקייק תותים

מתכון מתוך פסטיבל תותים בשמנת של גלידת אייסברג

מתכון מאת: מערכת וואלה

פנקייק תות. ניר לנדאו, מערכת וואלה!
פנקייק תות

מצרכים למתכון

  • לרוטב שוקולד לבן:
  • חצי כוס + 2 כפות מים
  • 3 כפות סירופ גלוקוז
  • חצי כוס + 3 כפות סוכר
  • 400 גר' שוקולד לבן
  • לפנקייק:
  • 600 ג קמח (4 כוסות + 4 כפות)
  • כף אבקת אפיה
  • חצי כפית מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 1 ושלושת רבעי כוס חלב
  • 4 כפות מים
  • 2 חלמונים
  • 50 ג חמאה מותכת + מעט חמאה לטיגון
  • לתותים מוקפצים:
  • 500 גר' תותים
  • 50 גר' חמאה
  • 4 כפות סוכר
  • 80 מ"ל (כ-6 כפות) ליקר דה קסיס

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים בסיר את המים הסוכר והגלוקוז עד שהתערובת נהיית שקופה. מסירים מהאש ומקררים.
  • 2. ממיסים במיקרו או בבן מארי את השוקולד הלבן באיטיות
  • מוסיפים את השוקולד לסירופ ומאחדים את החומרים יחד תוך כדי בחישה.
  • 3. מכינים את הפנקייק: מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה, מלח וסוכר. מוסיפים את שאר החומרים ולטרוף במטרפה עד ליצירת בלילה אחידה.
  • 4. מטגנים במחבת טפלון משומנת קלות בחמאה, רצוי להשתמש בתבנית המיועדת לפנקייק.
  • 5. ממיסים באיטיות במחבת גדולה את הסוכר עד לקבלת קרמל .
  • מוסיפים את החמאה ומאחדים בערבוב עם הקרמל.
  • 6. מוסיפים את התותים עם הרוטב למחבת ומקפיצים עד לציפוי של כל התותים הקרמל.
  • 7. מוסיפים את ליקר הקרם דה קסיס וממשיכים להקפיץ עוד כדקה.
  • 8. מרכיבים את המנה: שמים בצלחת 2 כפות גדושות של רוטב השוקולד הלבן ומניחים מעליו פנקייק. מניחים על הפנקיק כדור גלידת וניל. יוצקים על הגלידה את התותים המוקפצים בעודם חמים, עם הנוזלים שבמחבת.
  • 9. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully