פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פנקייק תותים

      מתכון מתוך פסטיבל תותים בשמנת של גלידת אייסברג

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פנקייק תות (ניר לנדאו, מערכת וואלה!)
      פנקייק תות (ניר לנדאו, מערכת וואלה!)

      מצרכים

      • לרוטב שוקולד לבן:
      • חצי כוס + 2 כפות מים
      • 3 כפות סירופ גלוקוז
      • חצי כוס + 3 כפות סוכר
      • 400 גר' שוקולד לבן
      • לפנקייק:
      • 600 ג קמח (4 כוסות + 4 כפות)
      • כף אבקת אפיה
      • חצי כפית מלח
      • 3 כפות סוכר
      • 1 ושלושת רבעי כוס חלב
      • 4 כפות מים
      • 2 חלמונים
      • 50 ג חמאה מותכת + מעט חמאה לטיגון
      • לתותים מוקפצים:
      • 500 גר' תותים
      • 50 גר' חמאה
      • 4 כפות סוכר
      • 80 מ"ל (כ-6 כפות) ליקר דה קסיס

      אופן ההכנה

      • 1. מרתיחים בסיר את המים הסוכר והגלוקוז עד שהתערובת נהיית שקופה. מסירים מהאש ומקררים.
      • 2. ממיסים במיקרו או בבן מארי את השוקולד הלבן באיטיות
      • מוסיפים את השוקולד לסירופ ומאחדים את החומרים יחד תוך כדי בחישה.
      • 3. מכינים את הפנקייק: מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה, מלח וסוכר. מוסיפים את שאר החומרים ולטרוף במטרפה עד ליצירת בלילה אחידה.
      • 4. מטגנים במחבת טפלון משומנת קלות בחמאה, רצוי להשתמש בתבנית המיועדת לפנקייק.
      • 5. ממיסים באיטיות במחבת גדולה את הסוכר עד לקבלת קרמל .
      • מוסיפים את החמאה ומאחדים בערבוב עם הקרמל.
      • 6. מוסיפים את התותים עם הרוטב למחבת ומקפיצים עד לציפוי של כל התותים הקרמל.
      • 7. מוסיפים את ליקר הקרם דה קסיס וממשיכים להקפיץ עוד כדקה.
      • 8. מרכיבים את המנה: שמים בצלחת 2 כפות גדושות של רוטב השוקולד הלבן ומניחים מעליו פנקייק. מניחים על הפנקיק כדור גלידת וניל. יוצקים על הגלידה את התותים המוקפצים בעודם חמים, עם הנוזלים שבמחבת.
      • 9. מגישים מיד.
      פנקייק תותים
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות