- 1. מרתיחים בסיר את המים הסוכר והגלוקוז עד שהתערובת נהיית שקופה. מסירים מהאש ומקררים.
-
- 2. ממיסים במיקרו או בבן מארי את השוקולד הלבן באיטיות
- מוסיפים את השוקולד לסירופ ומאחדים את החומרים יחד תוך כדי בחישה.
-
- 3. מכינים את הפנקייק: מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה, מלח וסוכר. מוסיפים את שאר החומרים ולטרוף במטרפה עד ליצירת בלילה אחידה.
-
- 4. מטגנים במחבת טפלון משומנת קלות בחמאה, רצוי להשתמש בתבנית המיועדת לפנקייק.
-
- 5. ממיסים באיטיות במחבת גדולה את הסוכר עד לקבלת קרמל .
- מוסיפים את החמאה ומאחדים בערבוב עם הקרמל.
-
- 6. מוסיפים את התותים עם הרוטב למחבת ומקפיצים עד לציפוי של כל התותים הקרמל.
-
- 7. מוסיפים את ליקר הקרם דה קסיס וממשיכים להקפיץ עוד כדקה.
-
- 8. מרכיבים את המנה: שמים בצלחת 2 כפות גדושות של רוטב השוקולד הלבן ומניחים מעליו פנקייק. מניחים על הפנקיק כדור גלידת וניל. יוצקים על הגלידה את התותים המוקפצים בעודם חמים, עם הנוזלים שבמחבת.
-
- 9. מגישים מיד.