- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 2. משמנים תבנית אפיה אישית בחמאה. זורים מעל החמאה את כפית הקמח, ומטים את התבנית לכל הכיוונים, כדי שהקמח יצפה את כולה. הופכים את התבנית מעל הכיור או הפח, וטופחים עליה כדי להיפטר מעודפי הקמח.
-
- 3. מנקים את התותים ומסדרים בתוך התבנית.
-
- 4. בקערה קטנה טורפים את הביצה. מוסיפים את הסוכר ואת המלח, וטורפים שוב. מוסיפים את הווניל, השמנת המתוקה והחלב וטורפים.
-
- 5. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות, רק עד שנוצרת בלילה. אין צורך לפרק את כל הגושים וחשוב לא לערבב את הבלילה יתר על המידה, כדי שהמאפה לא יהיה במרקם של לחם.
-
- 6. יוצקים את הבלילה על התותים שבתבנית (ייתכן שיהיו שאריות בלילה, תלוי עד כמה מילאתם את התבנית בפירות).
-
- 7. מניחים את התבנית האישית בתוך תבנית גדולה, למקרה שחלק שתוכן התבנית הקטנה יגלוש בזמן האפייה. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שהקלפוטי תפוח וזהוב. אפשר לאפות אותו יותר, עד שיגיע למרקם של עוגה, ואפשר להשאירו רך יותר, כמו פודינג חם הכל לפי העדפתכם.
-
- 8. מוציאים את התבנית מהתנור, זורים את אבקת הסוכר, ומגישים.
-
- הערות וגיוונים:
-
- 1. אי אפשר להכין את הקלפוטי מראש ואי אפשר לשמור קלפוטי במקרר. צריך לאכול אותו מייד לאחר ההכנה. הוא טעים חם או בטמפרטורת החדר.
-
- 2. אפשר להחליף את התותים בפלחי קלמנטינות (אם אתם מעדיפים את המאפה מעט מריר), בפרוסות בננה, בקוביות אגס או תפוח, או בכל פרי אחר שעולה על דעתכם ושמוצק דיו כדי לעמוד באפייה.