- 1. שמים את הקמח בקערה, שוברים את הביצה מלמעלה ומוזגים את החלב בהדרגה, תוך כדי טריפה נמרצת, כדי שהכול יתערבב היטב.
 - 
 - 2. מוסיפים את החמאה המומסת, המלח וסוכר הווניל. הבלילה אמורה להיות חלקה. אם היא סמיכה מדי, מוסיפים כף או שתיים של מים. מכסים את הקערה ומניחים במקרר למשך שעה.
 - 
 - 3. מחממים את המחבת ומשמנים אותה בעזרת מברשת. מטים קצת את המחבת, ויוצקים לתוכה כשליש מצקת בלילה. 
 - 
 - 4. מטגנים עד שהחביתית תתייבש קצת. מפרידים את הדפנות בעזרת מרית, הופכים את החביתית על ידי הקפצה מהירה, כדי שגם הצד השני יזהיב, ומחליקים על צלחת. 
 - 
 - 5. אוכלים חם עם סוכר ועם מיץ לימון, או עם תוספות אחרות כגון: מעט חמאה מלוחה, ממרח שוקולד, דבש, ריבה או רסק תפוחים.
 - 
 - חביתיות עם מ?ר?ש??מ?לו? מומס
 - במקרה זה לא הופכים את החביתית, אלא מטגנים אותה על אש קטנה, אחרי שמפזרים מעליה חופן מרשמלו. מ-ע-ד-ן.