- 1. במעבד מזון או בבלנדר טורפים יחד את כל מרכיבי החביתיות. משהים רבע שעה.
-
- 2. מחממים היטב מחבת מרוחה במעט מאד חמאה. בעזרת מצקת יוצקים פנימה מהתערובת, מנענעים את המחבת לקבלת חביתית דקה ואחידה. אם החביתיות דקות, מספיק לטגן רק מצד אחד, הופכים על צלחת ומטגנים את השאר. אין צורך לשמן את המחבת לאחר טיגון החביתית הראשונה.
-
- 3. להכנת המילוי, קולפים את התפוחים, חותכים לרבעים ומרחיקים ליבה, חותכים לקוביות. ממיסים את הסוכר והחמאה במחבת רחבה וכבדה ומטגנים את קוביות התפוחים תוך בחישה, עד שהם זהובים. מצננים מעט.
-
- 4. ממלאים כל חביתית בכף מילוי וסוגרים למעטפות או לגלילות. מניחים את החביתיות הממולאות בתבנית חסינת אש משומנת במעט חמאה.
-
- 5. להכנת הרוטב, קולפים את התפוחים, חותכים, מרחיקים ליבה ושמים בסיר, מוסיפים מעט סוכר ומיץ לימון, מוסיפים מים לכיסוי, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מסננים ומרסקים למחית חלקה או לכזו שנותרו בה חתיכות תפוח.
-
- 6. לפני ההגשה אופים את החביתיות כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות).
-
- מגישים עם הרוטב ולצידו גביע עם קרם פרש או יוגורט סמיך.