פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חביתיות תפוחים

      מתכון של אלינוער רבין באדיבות מועצת הפירות.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חביתיות במילוי תפוחים (מועצת הפירות) (מערכת וואלה! NEWS)
      חביתיות במילוי תפוחים (מועצת הפירות) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • חומרים לחביתיות:
      • 125 מ"ל חלב
      • 125 מ"ל מים
      • 125 גרם קמח
      • 2 ביצים
      • חלמון
      • קורט מלח
      • 20 גרם חמאה רכה
      • למילוי:
      • קילו תפוחי סטרקינג
      • 2 כפות סוכר חום
      • 30 גרם חמאה
      • לרוטב:
      • 1/2 קילו תפוחי סטרקינג
      • 2-1 כפות סוכר
      • כף מיץ לימון
      • להגשה:
      • קרם פרש או יוגורט סמיך

      אופן ההכנה

      • 1. במעבד מזון או בבלנדר טורפים יחד את כל מרכיבי החביתיות. משהים רבע שעה.
      • 2. מחממים היטב מחבת מרוחה במעט מאד חמאה. בעזרת מצקת יוצקים פנימה מהתערובת, מנענעים את המחבת לקבלת חביתית דקה ואחידה. אם החביתיות דקות, מספיק לטגן רק מצד אחד, הופכים על צלחת ומטגנים את השאר. אין צורך לשמן את המחבת לאחר טיגון החביתית הראשונה.
      • 3. להכנת המילוי, קולפים את התפוחים, חותכים לרבעים ומרחיקים ליבה, חותכים לקוביות. ממיסים את הסוכר והחמאה במחבת רחבה וכבדה ומטגנים את קוביות התפוחים תוך בחישה, עד שהם זהובים. מצננים מעט.
      • 4. ממלאים כל חביתית בכף מילוי וסוגרים למעטפות או לגלילות. מניחים את החביתיות הממולאות בתבנית חסינת אש משומנת במעט חמאה.
      • 5. להכנת הרוטב, קולפים את התפוחים, חותכים, מרחיקים ליבה ושמים בסיר, מוסיפים מעט סוכר ומיץ לימון, מוסיפים מים לכיסוי, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מסננים ומרסקים למחית חלקה או לכזו שנותרו בה חתיכות תפוח.
      • 6. לפני ההגשה אופים את החביתיות כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות).
      • מגישים עם הרוטב ולצידו גביע עם קרם פרש או יוגורט סמיך.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -