וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חביתיות במילוי נקטרינות

מתכון מאת: אלינוער רבין, מערכת וואלה

נקטרינה - שבועות (מועצת הפירות). מערכת וואלה
נקטרינה - שבועות (מועצת הפירות)

מצרכים למתכון

  • החומרים (6 מנות):
  • לחביתיות:
  • 125 גרם קמח
  • מעט מלח
  • 125 מ"ל חלב
  • 125 מ"ל מים
  • 2 ביצים
  • חלמון
  • 20 גרם חמאה רכה
  • למילוי:
  • 6 נקטרינות בשלות
  • לרוטב:
  • 5 חלמונים
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • מיכל שמנת מתוקה חצי מוקצפת
  • 3 כפות רום
  • להגשה:
  • אבקת סוכר דמררה

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון או בבלנדר מערבלים היטב את כל מרכיבי החביתיות, משהים כרבע שעה. במחבת חמה, משומנת במעט חמאה, מטגנים משני הצדדים חביתיות דקות. מתקבלות 15-12 חביתיות.
  • 2. חוצים את הנקטרינות, מגלענים ופורסים לגובה, כ-6 פרוסות מכל פרי. מניחים מספר פרוסות נקטרינה על כל חביתית ומגלגלים או מקפלים למעטפה.
  • 3. מניחים בכל תבנית אישית שתי חביתיות ממולאות, כשהתפר כלפי מטה, או את כולן בתבנית חסינת אש.
  • 4. להכנת הרוטב, טורפים היטב את החלמונים עם הסוכר, מקפלים פנימה את השמנת החצי מוקצפת ואת הרום. יוצקים את הרוטב על החביתיות ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות). מפזרים מעל אבקת סוכר חום ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully