וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פופרטיס - מיני פנקייקס

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

פופרטיס. נמרוד סונדרס
פופרטיס

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה)
  • 2 ביצים
  • 20 גרם חמאה מומסת
  • מעט חמאה ושמן

אופן ההכנה

  • 1. טורפים ביצה עם חמאה מומסת ומוסיפים קמח. מערבבים לבלילה סמיכה מאוד. מוסיפים חלב ומערבבים לדילול הבלילה. תתקבל בלילה סמיכה וללא גושים. אבל גם אם יש גושים אין חשש הם לא נשארים אחרי הטיגון. (3 דקות)
  • 2. מחממים מחבת עם ציפוי (טפלון, אוקלון או דומיהם) עם מעט שמן ומעט חמאה – נקודת השריפה הגבוהה של השמן מבטיחה שהחמאה לא תישרף.
  • 3. יוצקים בלילה למחבת החמה בעזרת כף או בקבוק לחיץ, במרחק זה מזה, כדי שהם לא ידבקו. כשפני הפנקייקס מתחילים להתמלא בבועות הופכים בעדינות בעזרת מזלג או מרית. מטגנים עוד חצי דקה ומוציאים לצלחת. אוכלים מיד או שומרים חם. (10 דקות)
  • טופינג:
  • באופן מסורתי מגישים את הפופרטיס עם טפטופים של חמאה מומסת מעל ואבקת סוכר. לפעמים גם רסק תפוחים שההולנדים אוהבים לאכול עם כל דבר (אפילו צ'יפס וקרורטים).
  • אצלנו אוהבים עם שבבי השוקולד ההולנדים, לפעמים עם נוטלה וכמובן מייפל.
  • אפשר להוסיף 3-2 כפות סוכר לבלילה אבל בעיני זה לגמרי מיותר. כל הכיף זה הניגוד בין הנייטרליות של הפנקייקס לטופינג המתוק שעליהן.
  • וריאציות על אותו המתכון:
  • לפנקייקס מזינים: מחליפים את הקמח הלבן בקמח מלא.
  • לפנקייקס עבים ותפוחים: מחליפים את החלב ברוויון או יוגורט נוזלי.
  • לפנקייקס מלוחים: אוכלים עם סלמון מעושן, גבינת שמנת ועירית קצוצה.
  • לפנקייקס שוקולד: גורעים 3 כפות קמח ומוסיפים במקומן 3 כפות קקאו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully