פנקייקס אוכמניות
מתכון של אלינוער רבין מתוך "ארוחת בוקר"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6-8 סועדים:
- 2 כוסות קמח (300 גרם)
- 2 כפות סוכר
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 2 ביצים טרופות
- 1 ¾ כוסות חלב (430 מ"ל)
- 30 גרם חמאה מומסת
- 150 גרם אוכמניות טריות או קפואות
- להגשה: סירופ מייפל חם
אופן ההכנה
- 1. במעבד מזון מערבבים את הקמח, הסוכר והאבקות. מוסיפים את הביצים, החלב והחמאה ומערבלים רק עד שהחומרים מאוחדים. מעבירים לקערה וממתינים רבע שעה. מערבבים פנימה בעדינות את האוכמניות.
- 2. מחממים היטב במחבת כבדה. מורחים את המחבת במעט חמאה ובעזרת כף שוטחים פנקייקס, כל אחד בערך ¼ כוס מהתערובת. כאשר הקצוות זהובים ובמרכז מופיעות בועות הופכים את הפנקייקס ומטגנים כדקה נוספת.
- 3. מגישים מיד, עם סירופ מייפל שחומם במיקרוגל.