פנקייקס זהובים ונפלאים
אורלי פלאי ברונשטיין ודרור פילץ מכינים ערימת פנקייקס גדולים ונוטפי חמאה לסגירה מתוקה של יום העצמאות. גם מי שהאביס עצמו בבשר ופיתות, יפנה מקום לקינוח המתוק הזה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-20 פנקייקס גדולים:
- 100 גרם חמאה מומסת
- 4 ביצים
- 2 כוסות חלב
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1/2 1 כוסות קמח לעוגה או רב תכליתי
- 1/2 כוס סוכר
- חמאה לשימון
- להגשה:
- מייפל או סילאן
- תותים, אגוזי מלך
אופן ההכנה
- 1. מערבבים 100 גרם חמאה מומסת עם ביצים, חלב, סוכר וניל וקמצוץ מלח להדגשת הטעמים. מוסיפים קמח, סוכר ואבקת אפייה ומערבבים, לא יותר מדי.
- 2. מחממים מחבת ששומנה עם מעט חמאה, ובעזרת מצקת מעבירים בלילה בגודל הרצוי למחבת. מטגנים עד שעולות בועות על פני החביתית, והופכים. מטגנים עוד דקה להזהבה ומוציאים לצלחת. מזליפים סילאן ומעטרים באגוזי מלך.