קרואסון עם מסקרפונה ותאנים
קינוחים במאפיית ביסקוטי (צילום: דרור עינב, צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- חומרים ל-4 קרואסונים גדולים
- לקרם מסקרפונה
- 500 מ"ל שמנת מתוקה( 2 מיכלים)
- 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
- 500 גרם גבינת מסקרפונה
- גרידה מתפוז אחד
- לתאנים המקורמלות
- 8 תאנים חתוכות לרבעים
- 2 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)
- להגשה
- 4 קרואסונים גדולים קנויים
- אבקת סוכר
- 1. לקרם המסקרפונה: מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצף יציב ומניחים בקערה נפרדת.
- 2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את גבינת המסקרפונה וגרידת התפוז, למשך 2 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל מרקם רך וגמיש.
- 3. מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת לגבינת המסקרפונה ומערבבים ידנית בתנועות קיפול עד קבלת תערובת חלקה.
- 4. הכנת התאנים המקורמלות: מסדרים את רבעי התאנים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומפזרים סוכר חום ומכניסים לתנור המכוון על גריל עליון ב-200 מעלות ל-5 דקות.
- 5. להרכבת המנה: חוצים את הקרואסון ומזלפים לתוכו את קרם המסקרפונה.מסדרים מעל את התאנים המקורמלות וסוגרים את הקרואסון. בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה