- 1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים היבשים; קמחים, סודה ומלח.
-
- 2. בקערה בינונית אחרת מערבבים היטב (מוטב עם מטרפה ידנית) את כל יתר החומרים: חמאה, סוכר שמנת, ביצה ווניל.
-
- 3.יוצרים גומחה במרכז קערת החומרים היבשים, לתוכה יוצקים ב-2-3 פעימות את התערובת הנוזלית ומערבבים עם כף עץ בתנועות קיפול ומעיכה. מסיימים כאשר ניכר כי שתי התערובות התאחדו לאחת הומוגנית במרקמה ובצבעה.
-
- 4. משמנים את השקעים בשכבה דקה של חמאה, כולל בתחתית ומפזרים מעל כפית אחת סוכר. על גבי הסוכר מסדרים 2-3 פלחי אפרסק.
-
- 5. יוצקים כף גדושה מן הבלילה על כל אחד מן השקעים. בסיבוב השני יוצקים את השאריות בחלוקה שווה. דופקים את התבנית על גבי משטח העבודה.
-
- 6. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 כ-25 דקות עד שהמאפים מקבלים צבע זהוב עמוק ועוברים את מבחן 'הקיסם היבש'.
-
- 7. בינתיים כשהמאפים בתנור אפשר להכין את הקצפת. מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הקישוט ומקציפים כ-5 דקות על מהירות בינונית- גבוהה, עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים למקרר.
-
- 8. בתום האפיה מוציאים את התבנית ומצננים 5 דקות. מיד לאחר מכן מחלצים את העוגות: הופכים את תבנית השקעים על גבי תבנית נקיה אחרת, ומעבירים לצינון על גבי רשת.
-
- 9. מקשטים בקצפת ודובדבנים ומגישים קר.
-
- איחסון:
- ניתן לאחסן במקרר ללא קצפת עד 3 ימים במיכל סגור, עם קצפת יום אחד. למעוניינים לאחסן לזמן ארוך יותר ניתן להוסיף 1/2 כפית מייצב קצפת שניתן לרכוש בחנויות מתמחות.