וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגות אישיות עם אפרסקים מקורמלים

עוגות קטנות ומרעננות עם אפרסקים מקורמלים מקושטות קצפת ודובדבנים, כמו פעם

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה!

עוגות אפרסקים אישיות עם קצת ודובדבנים של מירב שיינר. נמרוד סונדרס
עוגות אפרסקים אישיות עם קצת ודובדבנים של מירב שיינר

מצרכים למתכון

  • ל-12 עוגות אישיות בתבנית שקעים
  • לתחתיות:
  • 12 כפיות סוכר לבן/חום (כפית לכל שקע)
  • 2-3 אפרסקים בשלים למחצה חתוכים לפלחים
  • 30 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
  • לבלילה:
  • 70 גרם קמח רגיל (1/2 כוס)
  • 75 גרם קמח תירס (1/2 כוס)
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 45 גרם חמאה מומסת מצוננת
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 100 גרם שמנת חמוצה 15%
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • לקישוט:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מיל)
  • 1 כף סוכר לבן
  • 1 כף אבקת קודור וניל צרפתי או אבקת פודינג וניל/ שוקולד (לפי טעמכם).
  • 12 דובדבנים טריים

אופן ההכנה

  • 1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים היבשים; קמחים, סודה ומלח.
  • 2. בקערה בינונית אחרת מערבבים היטב (מוטב עם מטרפה ידנית) את כל יתר החומרים: חמאה, סוכר שמנת, ביצה ווניל.
  • 3.יוצרים גומחה במרכז קערת החומרים היבשים, לתוכה יוצקים ב-2-3 פעימות את התערובת הנוזלית ומערבבים עם כף עץ בתנועות קיפול ומעיכה. מסיימים כאשר ניכר כי שתי התערובות התאחדו לאחת הומוגנית במרקמה ובצבעה.
  • 4. משמנים את השקעים בשכבה דקה של חמאה, כולל בתחתית ומפזרים מעל כפית אחת סוכר. על גבי הסוכר מסדרים 2-3 פלחי אפרסק.
  • 5. יוצקים כף גדושה מן הבלילה על כל אחד מן השקעים. בסיבוב השני יוצקים את השאריות בחלוקה שווה. דופקים את התבנית על גבי משטח העבודה.
  • 6. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 כ-25 דקות עד שהמאפים מקבלים צבע זהוב עמוק ועוברים את מבחן 'הקיסם היבש'.
  • 7. בינתיים כשהמאפים בתנור אפשר להכין את הקצפת. מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הקישוט ומקציפים כ-5 דקות על מהירות בינונית- גבוהה, עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים למקרר.
  • 8. בתום האפיה מוציאים את התבנית ומצננים 5 דקות. מיד לאחר מכן מחלצים את העוגות: הופכים את תבנית השקעים על גבי תבנית נקיה אחרת, ומעבירים לצינון על גבי רשת.
  • 9. מקשטים בקצפת ודובדבנים ומגישים קר.
  • איחסון:
  • ניתן לאחסן במקרר ללא קצפת עד 3 ימים במיכל סגור, עם קצפת יום אחד. למעוניינים לאחסן לזמן ארוך יותר ניתן להוסיף 1/2 כפית מייצב קצפת שניתן לרכוש בחנויות מתמחות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully