פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגות אישיות עם אפרסקים מקורמלים

      עוגות קטנות ומרעננות עם אפרסקים מקורמלים מקושטות קצפת ודובדבנים, כמו פעם

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגות אפרסקים אישיות עם קצת ודובדבנים של מירב שיינר (נמרוד סונדרס)
      עוגות אפרסקים אישיות עם קצת ודובדבנים של מירב שיינר (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-12 עוגות אישיות בתבנית שקעים
      • לתחתיות:
      • 12 כפיות סוכר לבן/חום (כפית לכל שקע)
      • 2-3 אפרסקים בשלים למחצה חתוכים לפלחים
      • 30 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
      • לבלילה:
      • 70 גרם קמח רגיל (1/2 כוס)
      • 75 גרם קמח תירס (1/2 כוס)
      • 1/4 כפית סודה לשתיה
      • 1/4 כפית מלח
      • 45 גרם חמאה מומסת מצוננת
      • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
      • 100 גרם שמנת חמוצה 15%
      • 1 ביצה גדולה
      • 1/2 כפית תמצית וניל
      • לקישוט:
      • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מיל)
      • 1 כף סוכר לבן
      • 1 כף אבקת קודור וניל צרפתי או אבקת פודינג וניל/ שוקולד (לפי טעמכם).
      • 12 דובדבנים טריים

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים היבשים; קמחים, סודה ומלח.
      • 2. בקערה בינונית אחרת מערבבים היטב (מוטב עם מטרפה ידנית) את כל יתר החומרים: חמאה, סוכר שמנת, ביצה ווניל.
      • 3.יוצרים גומחה במרכז קערת החומרים היבשים, לתוכה יוצקים ב-2-3 פעימות את התערובת הנוזלית ומערבבים עם כף עץ בתנועות קיפול ומעיכה. מסיימים כאשר ניכר כי שתי התערובות התאחדו לאחת הומוגנית במרקמה ובצבעה.
      • 4. משמנים את השקעים בשכבה דקה של חמאה, כולל בתחתית ומפזרים מעל כפית אחת סוכר. על גבי הסוכר מסדרים 2-3 פלחי אפרסק.
      • 5. יוצקים כף גדושה מן הבלילה על כל אחד מן השקעים. בסיבוב השני יוצקים את השאריות בחלוקה שווה. דופקים את התבנית על גבי משטח העבודה.
      • 6. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 כ-25 דקות עד שהמאפים מקבלים צבע זהוב עמוק ועוברים את מבחן 'הקיסם היבש'.
      • 7. בינתיים כשהמאפים בתנור אפשר להכין את הקצפת. מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הקישוט ומקציפים כ-5 דקות על מהירות בינונית- גבוהה, עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים למקרר.
      • 8. בתום האפיה מוציאים את התבנית ומצננים 5 דקות. מיד לאחר מכן מחלצים את העוגות: הופכים את תבנית השקעים על גבי תבנית נקיה אחרת, ומעבירים לצינון על גבי רשת.
      • 9. מקשטים בקצפת ודובדבנים ומגישים קר.
      • איחסון:
      • ניתן לאחסן במקרר ללא קצפת עד 3 ימים במיכל סגור, עם קצפת יום אחד. למעוניינים לאחסן לזמן ארוך יותר ניתן להוסיף 1/2 כפית מייצב קצפת שניתן לרכוש בחנויות מתמחות.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -