- 1. מקציפים את הביצים וכ-50 גרם מהסוכר במיקסר עד שמתקבל קרם תפוח ובהיר. מוסיפים בהדרגה תוך ערבול את החמאה המומסת, הקמח, 100 גרם הסוכר הנוספים והמלח. מתקבל בצק נוזלי סמיך.
-
- 2. קולפים את האפרסקים, חוצים אותם ונפטרים מהגלעין. מערבבים 6 כפות סוכר וגרידת לימון ומפזרים אותם בתבנית עגולה (אם אפשר טפלון, ולא קפיצית) בגודל 26. את התבנית מניחים על להבה בינונית. אם אין תבנית לא קפיצית, אפשר להשתמש במחבת עמוקה עם ידית עץ או מתכת, שאפשר להכניס אחר כך לתנור. חוצים את הלימון וסוחטים אותו לתוך התבנית. מבשלים תוך טלטול התבנית עד שהסוכר נמס והופך לקרמל בהיר.
-
- 3. מסירים מיד מהאש. מסדרים את חצאי האפרסקים בתבנית עם הקרמל כשצידם החתוך כלפי מטה. יוצקים על האפרסקים את הבצק ומנערים מעט את התבנית לאזן את פני העוגה.
-
- 4. אופים כשלושת-רבעי שעה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שפני העוגה משחימים קלות. מוציאים התבנית מהתנור ומניחים עליה במהופך צלחת הגשה שטוחה וגדולה. ממתינים עשר דקות (לא יותר, אחרת הקרמל ייקרש) והופכים בזריזות את העוגה.