וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת אפרסקים הפוכה

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, הארץ - פרינט

עוגת אפרסקים הפוכה. הארץ, דניאל לילה
עוגת אפרסקים הפוכה/הארץ

מצרכים למתכון

  • 6 אפרסקים גדולים, יפים וקשים
  • 3 ביצים
  • 150 גרם סוכר
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 150 גרם קמח תופח
  • 6 כפות סוכר
  • גרידת לימון אחד והלימון עצמו
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים את הביצים וכ-50 גרם מהסוכר במיקסר עד שמתקבל קרם תפוח ובהיר. מוסיפים בהדרגה תוך ערבול את החמאה המומסת, הקמח, 100 גרם הסוכר הנוספים והמלח. מתקבל בצק נוזלי סמיך.
  • 2. קולפים את האפרסקים, חוצים אותם ונפטרים מהגלעין. מערבבים 6 כפות סוכר וגרידת לימון ומפזרים אותם בתבנית עגולה (אם אפשר טפלון, ולא קפיצית) בגודל 26. את התבנית מניחים על להבה בינונית. אם אין תבנית לא קפיצית, אפשר להשתמש במחבת עמוקה עם ידית עץ או מתכת, שאפשר להכניס אחר כך לתנור. חוצים את הלימון וסוחטים אותו לתוך התבנית. מבשלים תוך טלטול התבנית עד שהסוכר נמס והופך לקרמל בהיר.
  • 3. מסירים מיד מהאש. מסדרים את חצאי האפרסקים בתבנית עם הקרמל כשצידם החתוך כלפי מטה. יוצקים על האפרסקים את הבצק ומנערים מעט את התבנית לאזן את פני העוגה.
  • 4. אופים כשלושת-רבעי שעה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שפני העוגה משחימים קלות. מוציאים התבנית מהתנור ומניחים עליה במהופך צלחת הגשה שטוחה וגדולה. ממתינים עשר דקות (לא יותר, אחרת הקרמל ייקרש) והופכים בזריזות את העוגה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully