עוגת פירות קיץ בלגית

מתכון מאת: מערכת וואלה!
פירות. Artoday
פירות

מצרכים

  • לעוגה:
  • 900 גרם פירות קיץ (דובדבנים מתוקים, אפרסקים, משמשים, ענבים וכל פרי קיץ אחר...) חתוכים לרבעים או לפרוסות
  • 1/4 1 כוס סוכר
  • 2 כפות קמח
  • 1 כפית קינמון טחון
  • בצק עלים פלמי (ראה מתכון מצורף)
  • 1 ביצה גדולה טרופה עם כף וחצי סוכר
  • לזיגוג:
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף ריבת דומדמניות
  • 1/2 כפית קורנפלור
  • 1 כף מים קרים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הפירות, הסוכר והקינמון בקערה גדולה. מעבירים למסננת מעל קערה ומשהים חצי שעה עד שהנוזלים יתנקזו. שומרים את הנוזלים.
  • 2. מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים בנדיבות בחמאה ומקמחים 2 תבניות טארט בקוטר 20 ס"מ עם תחתית נשלפת.
  • 3. מחלקים את הבצק ל-2 ויוצרים מכל חלק עיגול בעובי כ-6 ס"מ. מניחים את הבצק בתבניות ומהדקים. מנקבים חורים במזלג בתחתית ומברישים בביצה הטרופה. משהים במקום חמים למשך כ-20 דקות.
  • 4. ממלאים את הבצק בפירות ואופים עד שהקצוות שחומים למדי - כ-25 דקות. מניחים להתקרר 15 דקות ואז מוציאים מהתבנית ע"י התחתית הנשלפת.
  • 5. מכינים את הזיגוג: מערבבים את כל המרכיבים חוץ מהקורנפלור והמים בסיר קטן עד לרתיחה. ממיסים את הקורנפלור במים, מוסיפים ובוחשים עד שהתערובת מסמיכה - כדקה.
  • מורחים על העוגה ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully