בצק עלים פלמי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חבילה שמרים יבשים פעילים או 12 גרם שמרים טריים
- 1/4 כוס חלב בטמפרטורה של 37 מעלות
- 1/2 1 כוס קמח ועוד 1/2 כוס ברזרבה
- 1/4 כוס סוכר
- קורט מלח
- 1 ביצה גדולה טרופה
- 1/2 2 כפות חמאה לא מלוחה מומסת
אופן ההכנה
- 1. מפזרים את השמרים בחלב בקערה קטנה או ספל. משהים 5 דקות ובוחשים היטב.
- 2. שמים את הקמח בקערה גדולה, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים היטב. עושים גומה במרכז ומוסיפים את הביצה החמאה ותערובת השמרים. מערבבים באצבעות עד שיש בצק רך וחלק.
- מוסיפים בדיוק מספיק קמח כדי שהבצק לא ידבק לאצבעות. לא לשים או בוחשים יותר מדי כי אחרת הבצק מתקשה.
- 3. הופכים את הבצק לכדור ומניחים בקערה גדולה ומשומנת קלות. מכסים במגבת לחה או ניילון נצמד ומשהים כשעה במקום חם עד שהנפח מוכפל.