פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פילו במילוי פטיסייר ונקטרינות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קינוחים במאפיית ביסקוטי (דרור עינב , צילום: דרור עינב)
      קינוחים במאפיית ביסקוטי (דרור עינב , צילום: דרור עינב)

      מצרכים

      • חומרים למאפה גדול בתבנית בקוטר 26
      • קרם פטיסייר
      • 1 ליטר חלב
      • 10 חלמונים
      • 200 גרם (1 כוס) סוכר
      • מקל וניל אחד
      • 80 גרם (חצי כוס) קורנפלור
      • למאפה
      • 3 דפי פילו
      • מעט שמן
      • 5 נקטרינות פרוסות לפלחים
      • להגשה
      • אבקת סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. מעבירים לקערה את החלמונים והסוכר וטורפים היטב.
      • 2. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים.
      • 3. חוצים את מקל הווניל לאורכו ומגרדים עם קצה סכין את הגרגרים. בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב וגרגירי הווניל.
      • 4. כשהחלב רותח מוזגים אותו באיטיות תוך כדי ערבוב לתערובת החלמונים. חשוב לערבב היטב ובהדרגה על מנת שהחלמונים לא יתבשלו.
      • 5. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש נמוכה מספר דקות תוך כדי ערבוב עד שהקרם מסמיך.
      • 6. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד, צמוד לקרם, ומכניסים למקרר ללילה.
      • 7. לאחר קירור מוחלט, מקציפים במיקסר עם מטרפה את הקרם עד לקבלת מרקם אוורירי.
      • 8. הרכבת המנה: לוקחים תבנית אלומיניום עגולה בקוטר 26, משמנים את התחתית, פורסים עלה פילו ומורחים מעט שמן חוזרים על הפעולה 3 פעמים (3 שכבות של דפי פילו).
      • 9. מזלפים מחצית מקרם הפטיסייר ומשטחים, מסדרים את פלחי הנקטרינות ומכסים בשארית קרם הפטיסייר.
      • 10. סוגרים את דפי הפילו ומברישים במעט שמן. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15 דקות עד להשחמת המאפה. בעת ההגשה, בוזקים אבקת סוכר מלמעלה.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -