וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילו במילוי פטיסייר ונקטרינות

מתכון מאת: אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי, מערכת וואלה

קינוחים במאפיית ביסקוטי. צילום: דרור עינב, דרור עינב
קינוחים במאפיית ביסקוטי/צילום: דרור עינב

מצרכים למתכון

  • חומרים למאפה גדול בתבנית בקוטר 26
  • קרם פטיסייר
  • 1 ליטר חלב
  • 10 חלמונים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • מקל וניל אחד
  • 80 גרם (חצי כוס) קורנפלור
  • למאפה
  • 3 דפי פילו
  • מעט שמן
  • 5 נקטרינות פרוסות לפלחים
  • להגשה
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מעבירים לקערה את החלמונים והסוכר וטורפים היטב.
  • 2. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים.
  • 3. חוצים את מקל הווניל לאורכו ומגרדים עם קצה סכין את הגרגרים. בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב וגרגירי הווניל.
  • 4. כשהחלב רותח מוזגים אותו באיטיות תוך כדי ערבוב לתערובת החלמונים. חשוב לערבב היטב ובהדרגה על מנת שהחלמונים לא יתבשלו.
  • 5. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש נמוכה מספר דקות תוך כדי ערבוב עד שהקרם מסמיך.
  • 6. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד, צמוד לקרם, ומכניסים למקרר ללילה.
  • 7. לאחר קירור מוחלט, מקציפים במיקסר עם מטרפה את הקרם עד לקבלת מרקם אוורירי.
  • 8. הרכבת המנה: לוקחים תבנית אלומיניום עגולה בקוטר 26, משמנים את התחתית, פורסים עלה פילו ומורחים מעט שמן חוזרים על הפעולה 3 פעמים (3 שכבות של דפי פילו).
  • 9. מזלפים מחצית מקרם הפטיסייר ומשטחים, מסדרים את פלחי הנקטרינות ומכסים בשארית קרם הפטיסייר.
  • 10. סוגרים את דפי הפילו ומברישים במעט שמן. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15 דקות עד להשחמת המאפה. בעת ההגשה, בוזקים אבקת סוכר מלמעלה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully