- 1. מעבירים לקערה את החלמונים והסוכר וטורפים היטב.
-
- 2. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים.
-
- 3. חוצים את מקל הווניל לאורכו ומגרדים עם קצה סכין את הגרגרים. בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב וגרגירי הווניל.
-
- 4. כשהחלב רותח מוזגים אותו באיטיות תוך כדי ערבוב לתערובת החלמונים. חשוב לערבב היטב ובהדרגה על מנת שהחלמונים לא יתבשלו.
-
- 5. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש נמוכה מספר דקות תוך כדי ערבוב עד שהקרם מסמיך.
-
- 6. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד, צמוד לקרם, ומכניסים למקרר ללילה.
-
- 7. לאחר קירור מוחלט, מקציפים במיקסר עם מטרפה את הקרם עד לקבלת מרקם אוורירי.
-
- 8. הרכבת המנה: לוקחים תבנית אלומיניום עגולה בקוטר 26, משמנים את התחתית, פורסים עלה פילו ומורחים מעט שמן חוזרים על הפעולה 3 פעמים (3 שכבות של דפי פילו).
-
- 9. מזלפים מחצית מקרם הפטיסייר ומשטחים, מסדרים את פלחי הנקטרינות ומכסים בשארית קרם הפטיסייר.
-
- 10. סוגרים את דפי הפילו ומברישים במעט שמן. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15 דקות עד להשחמת המאפה. בעת ההגשה, בוזקים אבקת סוכר מלמעלה.