- 1. מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים ראשית את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה ומעבדים למרקם פירורי בפולסים.
-
- 2. מעבירים את מעבד המזון למהירות נמוכה ומזלפים תחילה את השמן ומיד לאחר מכן את המים ומיץ הלימון, עד ליצירת מרקם אחיד, שימו לב לא לעבד מדי את הבצק.
-
- 3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעתיים לפחות.
-
- 4. למלית: ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרוגל בפרקי זמן של 20 שניות. מערבבים קלות בין לבין.
-
- 5. מערבבים לתוך המסה המומסת את הביסקוויטים הטחונים ואת אבקת השקדים. מצננים במקרר לכמה דקות. בינתיים על נייר אפיה, משטחים את עיגול הבצק שהתקרר לעובי 1 ס?מ. מעבירים לתבנית אפיה.
-
- 6. מודדים מהחוץ פנימה שוליים של 2-4 ס?מ (אם רצונכם בשוליים צרים או עבים). מורחים את המלית מהפנים אלי חוץ באופן אחיד. מסדרים את פלחי הנקטרינות בצורת מניפה מפנים היריעה אלי חוץ במעגלים עד הקצה הפנימי של השוליים, כך שתיוותר יריעת בצק נקיה משוקולד ופרי שאותה נקפל פנימה. מקפלים את שולי הבצק פנימה ביד חופשית, על מנת לייצר מסגרת חוסמת וכמובן גימור אחיד ויפה. בתפר שבין שולי הבצק הפנימיים למלית, מורחים מעט חלמון ומפזרים מעל סוכר חום לקישוט. מכניסים את התבנית לקירור לחצי שעה לפחות.
-
- 7. במרכז תנור שחומם מראש ל-180 מעלות, אופים במשך 30-40 דקות, עד לקבלת שוליים זהובים.
-
- 8. מוציאים מן התבנית בשליפה (נעזרים בנייר האפיה להוריד את המאפה החם למשטח קר), מצננים 5-10 דק? ומגישים.