עוגת המלכים הצרפתית

הגאלט דה רואה La Galette des Rois, עוגת המלכים (Galette =עוגה עגולה; Rois =מלכים). העוגה מורכבת מבצק עלים וקרם שקדים

מתכון מאת: סדריק בורו, מערכת וואלה!
עוגת מלכים, Galette des Rois

מצרכים

  • לעוגה בתבנית בקוטר 24
  • 1/2 ק"ג של בצק עלים קפוא על בסיס חמאה (חשוב להשתמש בבצק עתיר חמאה)
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 3 ביצים
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 20 גרם (2 כפות) קמח לבן
  • 10 גרם רום איכותי
  • צעצוע קטן כאשר חשוב להטמין חפץ שלא יימס. מחרסינה למשל, או צעצוע מביצי קינדר, כזה שלא ניתן לבלוע ושלא יזיק לשיניים ויהיה קטן מספיק להתחבא בעוגה). ניתן להמיר גם בפול.

אופן ההכנה

  • 1. מפשירים את בצק העלים ובמקביל מכינים את הקרם: לקערת מיקסר עם וו מקצף מעבירים חמאה וסוכר. מערבלים במהירות בינונית עד לריכוך החמאה. מוסיפים ביצה אחת, מערבבים עוד כחצי דקה ובהדרגה מוסיפים את השנייה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 2. מוסיפים למערבל בהדרגה את השקדים והקמח ומערבלים עוד 30 שניות. לבסוף מוסיפים את הרום ומערבלים עד שהתערובת מתאחדת. מכניסים את הקרם למקרר לשעה וחצי.
  • 3. מפרידים את הבצק לשני עלים ומרדדים כל עלה לעובי 3 מילימטר לקוטר 24 (כגודל התבנית).
  • 4. מוציאים את הקרם מהמקרר ומורחים על דף בצק את כולו. מסביב משאירים סנטימטר אחד של בצק ללא קרם בדפנות.
  • 5. מטמינים את הצעצוע בפינה צדדית (אחרת אי אפשר לחתוך את העוגה, הצעצוע יפריע לחיתוך ויימצא מיד).
  • 6. מברישים את הדפנות בביצה ושמים מעל את שכבת בצק העלים השנייה. מהדקים היטב עם האצבעות. מכניסים למקרר לשעה.
  • 7. מוציאים את העוגה מהמקרר. מברישים את החלק העליון בביצה ועם סכין חורצים אותה לאורך ולרוחב לקישוט, 3 פסים מכל צד. מכניסים לתנור שמחומם מראש לחום 180 מעלות ואופים כחמישים דקות.
  • 8. מגישים כשהעוגה מצטננת מעט בטמפרטורה של חמים, פושר או קר, וחותכים לפרוסות משולשות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully