- 1. מפשירים את בצק העלים ובמקביל מכינים את הקרם: לקערת מיקסר עם וו מקצף מעבירים חמאה וסוכר. מערבלים במהירות בינונית עד לריכוך החמאה. מוסיפים ביצה אחת, מערבבים עוד כחצי דקה ובהדרגה מוסיפים את השנייה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
- 2. מוסיפים למערבל בהדרגה את השקדים והקמח ומערבלים עוד 30 שניות. לבסוף מוסיפים את הרום ומערבלים עד שהתערובת מתאחדת. מכניסים את הקרם למקרר לשעה וחצי.
-
- 3. מפרידים את הבצק לשני עלים ומרדדים כל עלה לעובי 3 מילימטר לקוטר 24 (כגודל התבנית).
-
- 4. מוציאים את הקרם מהמקרר ומורחים על דף בצק את כולו. מסביב משאירים סנטימטר אחד של בצק ללא קרם בדפנות.
-
- 5. מטמינים את הצעצוע בפינה צדדית (אחרת אי אפשר לחתוך את העוגה, הצעצוע יפריע לחיתוך ויימצא מיד).
-
-
- 6. מברישים את הדפנות בביצה ושמים מעל את שכבת בצק העלים השנייה. מהדקים היטב עם האצבעות. מכניסים למקרר לשעה.
-
- 7. מוציאים את העוגה מהמקרר. מברישים את החלק העליון בביצה ועם סכין חורצים אותה לאורך ולרוחב לקישוט, 3 פסים מכל צד. מכניסים לתנור שמחומם מראש לחום 180 מעלות ואופים כחמישים דקות.
-
- 8. מגישים כשהעוגה מצטננת מעט בטמפרטורה של חמים, פושר או קר, וחותכים לפרוסות משולשות.