וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גאלט שזיפים

קמח אגוזי לוז’ הינו פשוט אגוזי לוז טחונים דק דק. אם אין בנמצא, נסו קמח שקדים או אפילו אגוזים אחרים או המירו את הכמות בתוספת של קמח רגיל

מתכון מאת: הילה קריב, מערכת וואלה

גאלט שזיפים. הילה קריב
גאלט שזיפים

מצרכים למתכון

  • בערך 500 גרם פרי מגולען וחתוך גס
  • 2 כפות גדושות ריבה איכותית- אני השתמשתי בריבת משמש ביתית
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף חמאה
  • לבצק:
  • 200 גרם חמאה
  • 1/4 כוס קמח אגוזי לוז
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית סוכר
  • קורט מלח
  • 1/3 כוס מי קרח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל- 200 מעלות צלסיוס.
  • 2. בפוד- פרוססור עם להב המתכת (אין כאן טעות!) מערבבים קמח, סוכר, מלח וחמאה. ערבוב קצר בכדי שישארו גושי חמאה נראים לעין של כס”מ. מוסיפים את המים ומעבדים על-ידי פולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית. לא לעבד יותר מדי! בכדי לבדוק האם יש מספיק מים – לוקחים מעט מהתערובת ולוחצים אותה ביד. אם היא נדבקת לבצק זה מצוין. אם לא, מוסיפים עוד כף או שתיים של מים.
  • 3. מעבירים את הפירורים למשטח נקי ומאגדים אותם לכדור בצק.
  • *לא לדאוג אם עדיין נראים גושישי חמאה בבצק. אלו רק יהפכו אותו לפריך יותר.
  • 4. מרדדים על משטח מקומח לצורה עגולה (אין צורך שיהיה מדויק) של כ- 32 ס”מ.
  • 5. מעבירים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. קחו בחשבון שהדפנות מתקפלות פנימה, כך שהבצק יכול בשלב הזה להיות רחב מהתבנית. מורחים את הריבה במרכז הבצק כ- 5 ס”מ מהצדדים ומפזרים מעל את הפרי. זורים את כף הסוכר וחותכים את כף החמאה לחתיכות קטנות אותן מפזרים מעל. מקפלים את שולי הבצק הנקיים כלפי פנימה ומהדקים בעדינות על מנת שלא יפתחו.
  • 6. מורחים את דפנות הבצק במעט שמנת מתוקה, חלב או ביצה ומפזרים מעל את כף הסוכר הנותרת. זה יתן תוספת קראנצ’ית לדפנות.
  • 7. אופים כ- 60 דקות או עד שהבצק משחים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully