- 1. מחממים את התנור כשתבנית התנור הגדולה מושחלת במדף האמצעי. חוצים את השזיפים, מגלענים וחותכים אותם לפלחים דקים לאורכם. (הכי טוב להשתמש בשזיפים אדומים גדולים, ששוקלים 200-150 גרם כל אחד, חתוכים לאורכם ל?16 פלחים ארוכים. שזיפים קטנים יותר צריך לחתוך לשמיניות או לרבעים לפי הגודל.)
-
- 2. מערבלים את החמאה עם הסוכר ועם קליפת הלימון במהירות בינונית במשך 10-7 דקות, עד שהתערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים תמצית וניל, מיץ לימון וביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
-
- 3. מורחים את הבצק בתבנית בשכבה אחידה. מסדרים את פלחי השזיפים בעיגולים צפופים על הבצק, כשצד הקליפה כלפי מעלה, ודוחקים אותם קצת לתוך הבצק. (אם נשארים כמה פלחי פרי מיותרים, אל תדחפו אותם פנימה בכוח - זה יקלקל את מראה העוגה.)
-
- 4. מערבבים את סוכר הדמררה עם הקינמון וזורים על העוגה.
- מניחים את התבנית העגולה על תבנית התנור הגדולה ואופים במשך 45-40 דקות, עד שהבצק מזהיב וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מגישים את העוגה פושרת או בטמפרטורת החדר.
-
- * בתבנית בקוטר 26 ס"מ העוגה יוצאת נמוכה למדי אך האיזון בין הפירות לבצק מצוין, בתבנית בקוטר 24 ס"מ העוגה קצת יותר גבוהה וייצוגית אך כמות הפירות ביחס לבצק קצת קטנה מדי, לטעמי