וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה שזיפים ושמנת חמוצה

מתכון מאת: אלינוער רבין, מערכת וואלה

מאפה שזיפים ושמנת חמוצה (מועצת הפירות). מערכת וואלה!
מאפה שזיפים ושמנת חמוצה (מועצת הפירות)

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 175 גרם קמח
  • 75 גרם חמאה מלוחה
  • 2 כפות מים קרים
  • למילוי:
  • 500 גרם שזיפים
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 25 גרם סוכר
  • 3 חלמונים
  • כפית תמצית וניל
  • לציפוי:
  • 50 גרם סוכר דמררה
  • כפית קינמון
  • חומרים ל-4-6 מנות

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הקמח והחמאה לקבלת פירורים, מוסיפים את המים ומעבדים רק עד קבלת כדור בצק. שוטחים את הבצק על התחתית והדפנות של תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. מצננים 10 דקות במקפיא.
  • 2. חוצים את השזיפים ומגלענים.
  • 3. מערבבים את השמנת עם הסוכר, החלמונים והווניל, יוצקים על הבצק המצונן, מכסים בחצאי השזיפים, כשהחתך כלפי מעלה. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).
  • 4. מערבבים את הסוכר עם הקינמון ומפזרים על המאפה, אופים 10 דקות נוספות. מגבירים את חום התנור לגבוה (230 מעלות), אופים 5 דקות נוספות. מגישים בטמפרטורת החדר או מצונן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully