וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דובדבנים טריים עם קרם שמנת ושטרוייזל

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

משהו מושחת לשבת. דנה מלמד
משהו מושחת לשבת

מצרכים למתכון

  • כוס דובדבנים טריים מגולענים
  • לקרם שמנת:
  • 100 גר' פרומעז (אפשר להחליף בגבינה לבנה 5%)
  • 100 גר' גבינת שמנת
  • 50 גר' שמנת חמוצה
  • 4 – 3 כפות סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל או גרגרים מ-1/2 מקל וניל
  • לשטרוייזל:
  • 100 גר' קמח
  • 50 גר' סוכר
  • 60 גר' חמאה קרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 2. מכינים את השטרוייזל: מערבבים בקערה קטנה את הקמח והסוכר. מוסיפים את החמאה הקרה ומפוררים אותה אל תוך הקמח והסוכר עד שנוצרים פירורי בצק.
  • 3. מפזרים את הפירורים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות, עד שהפירורים זהובים.
  • 4. מכינים את קרם השמנת: טורפים במטרפה או במערבל ידני את כל מרכיבי הקרם עד לקבלת קרם חלק ואחיד. טועמים ומוסיפים סוכר לפי הטעם.
  • 5. מרכיבים את הקינוח: מפזרים בתחתית כוס שקופה שכבת דובדבנים, עליה שכבת קרם ושכבת שטרוייזל. מוסיפים שכבות עד שהכוס מלאה. מסיימים בשכבת שטרוייזל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully