עוגת פיסטוק ודובדבנים מיובשים
מתכון של 'בוטיק סנטרל'
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר
- 3 ביצים (מידה 3)
- 120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 70 גרם מרציפן
- 100 מ"ל חלב
- 70 גרם שוקולד לבן
- 30 גרם (4 כפות) מחית פיסטוק
- 100 גרם צימוקי דובדבנים חמוצים
- 50 גרם פיסטוק קלוי (קלוף, לא מומלח)
- תבנית אינגליש קייק 27/7 ס"מ
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים את החלב, יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה. מצננים קלות.
- 2. מקציפים במיקסר את החמאה, הסוכר והמרציפן מספר דקות לתערובת אחידה. מאטים את קצב ההקצפה, מוסיפים את הביצים בהדרגה עד שכל הכמות נבלעת בחמאה.
- 3. ממשיכים בהקצפה האיטית ומוסיפים לסירוגין מחית פיסטוק וקמח. מוסיפים את צימוקי הדובדבנים והפיסטוק השלם.
- 4. מוסיפים את תערובת השוקולד.
- 5. מורחים את תבנית האפייה בחמאה ומקמחים בשכבה דקה.
- 6. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים ב-170 מעלות כ-40 דקות.