וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שזיפים ופירורים

מתכון מאת: אלינוער רבין, מערכת וואלה

עוגת שזיפים ופירורים (מועצת הפירות). מערכת וואלה
עוגת שזיפים ופירורים (מועצת הפירות)

מצרכים למתכון

  • ¼ 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה מלוחה
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 חלמונים
  • מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
  • לשכבת השזיפים:
  • 4 כפות פירורי ביסקוויטים או עוגיות
  • 1 ק"ג שזיפים מגולענים
  • 4 כפות סוכר
  • לציפוי:
  • 2 חלבונים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2 כפות אגוזי לוז קלויים קצוצים גס

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והחמאה עד קבלת פירורים. מוסיפים את הסוכר, החלמונים והלימון, מעבדים לקבלת כדור בצק. שני שלישים מהבצק שוטחים על התחתית של תבנית קפיצית מספר 28, ואת השליש הנותר מצננים במקרר.
  • 2. מפזרים על הבצק את פירורי העוגיות. מניחים את חצאי השזיפים בצפיפות על הפירורים, מפזרים מעל את הסוכר. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהבצק זהוב.
  • 3. מקציפים היטב את החלבונים עם הסוכר, שוטחים על העוגה. בעזרת מגרדת גסה מגררים את הבצק המצונן על הקצף, מפזרים מעל את האגוזים ואופים כרבע שעה נוספת, עד שהקצף והפירורים זהובים. מתאים וטעים להגיש גם כשהעוגה עדיין חמימה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully