פרנץ' טוסט, ריבת תותים וחמאת בוטנים
אם מורידים לסופגניות את חלקיהן המטוגנים, נשאר בידינו מאפה, שיתפקד נהדר בהכנת פרנץ' טוסט. אל תתביישו לקשט אותו בנדיבות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 סופגניות
- 100 גרם ריבת תותים
- 100 גרם חמאת בוטנים
- 1 כוס חלב
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- קורט קינמון
- חמאה לטיגון
- לקישוט: אבקת סוכר, תותים, פירות יער או בננות
אופן ההכנה
- 1. חותכים כל סופגניה לריבוע, מורידים את חלקיה החיצוניים (המטוגנים), חוצים לרוחבן ומורחים על חצי אחד ריבה, ועל החצי השני חמאת בוטנים. סוגרים את שתי הפרוסות.
- 2. בקערה מערבבים את החלב עם הביצים, הקינמון ותמצית הווניל.
- 3. מחממים מחבת עם חמאה לטיגון (נזהרים שלא תישרף). טובלים את הסופגניות בחלב משני הצדדים ומטגנים עד הזהבה.
- 4. מפזרים מעל אבקת סוכר. מגישים עם פרוסות של תותים או פירות יער ובננות.