- 1. במיקסר עם וו לישה, מעבדים את כל חומרי הבצק פרט לשמן, עד ליצירת כדור בצק אחיד שכרוך סביב וו הלישה. בערך 10 דקות.
-
- 2. מנמיכים למהירות איטית ומוסיפים את השמן עד שהוא נבלע לחלוטין בבצק.
-
- 3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד או מגבת, לתפיחה של שעה וחצי. באמצע הזמן, לאחר 45 דקות, מוציאים את האוויר מהבצק, ומותירים לתפיחה נוספת של 45 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מקמחים מעט מערוך ומרדדים את הבצק. קורצים עיגולים מהבצק בעזרת כוס או קורצן (טיפ: אם מקמחים את שפת הכוס או הקורצן וכך הוא לא ידבק לבצק).
-
- 5. פורסים מדליונים מגליל מרציפן, ומניחים במרכז העיגולים שקרצנו. מורחים מעט ביצה על חצי של כל עיגול ומקפלים. אפשר להדק בעזרת מזלג, או כלי לקיפול בורקיטס. מניחים על תבנית אפיה מרופדת בניר אפיה ומורחים שכבה של ביצה.
-
- 6. ממתינים כ-20 דקות להתפחה סופית, מורחים עוד שכבה של ביצה על פני הכיסונים, ומפזרים לפי הטעם שומשום לבן או רגיל.
-
- 7. אופים בתנור כ-15-20 דקות או עד שהמאפים מקבלים צבע חום זהבהב. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר כחצי שעה.