פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגיות שמן זית

      טובלים את העוגיות בסוכר רגע לפני האפייה לקבלת קראנצ'יות וזיגוג כיפי. עוגיות שמן זית לשבירת הצום

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגיות אניס של אורלי פלאי (אפיק גבאי)
      עוגיות אניס של אורלי פלאי (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-20 עוגיות:
      • 1 כף זרעי אניס
      • 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן זית
      • קליפה מגוררת מלימון ותפוז (לא חובה)
      • 250 גרם קמח
      • 100 מ"ל מים
      • 1 כף שמרים יבשים
      • 1 כף זרעי שומשום
      • 1 כף ליקר אניס או עראק או אוזו (לא חובה)
      • קורט מלח

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים שמן זית עם זרעי אניס עד לסף רתיחה. מורידים מהאש ומצננים. מוסיפים קליפת הדרים מגוררת ומערבבים.
      • 2. מערבבים קמח עם מים, שמרים ושומשום בקערה, ולשים בידיים או במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד. מוזגים את תערובת השמן והאניס, וממשיכים בלישה. מוסיפים ליקר אניס ומלח, לשים 3-2 דקות נוספות, מכסים ומתפיחים 45 דקות. הבצק לא מכפיל את נפחו אבל בהחלט מתמלא.
      • 3. מחממים תנור ל-200 מעלות, ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
      • 4. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים בני 22-25 גרם ומרדדים כל כדור לעיגול דקיק בקוטר כ-10 ס"מ (כך בעוגיות המקוריות אבל אפשר להכין גם קטנות יותר, ואז מתקבלות 40 עוגיות).
      • 5. טובלים את העוגיות בסוכר משני הצדדים, מניחים בתבנית, דוקרים במזלג, ואופים 12 דקות או עד להזהבה.
      • 6. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

      עוד מתכוני עוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -