וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות שמן זית

טובלים את העוגיות בסוכר רגע לפני האפייה לקבלת קראנצ'יות וזיגוג כיפי. עוגיות שמן זית לשבירת הצום

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!

עוגיות אניס של אורלי פלאי. אפיק גבאי
עוגיות אניס של אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • ל-20 עוגיות:
  • 1 כף זרעי אניס
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן זית
  • קליפה מגוררת מלימון ותפוז (לא חובה)
  • 250 גרם קמח
  • 100 מ"ל מים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף זרעי שומשום
  • 1 כף ליקר אניס או עראק או אוזו (לא חובה)
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן זית עם זרעי אניס עד לסף רתיחה. מורידים מהאש ומצננים. מוסיפים קליפת הדרים מגוררת ומערבבים.
  • 2. מערבבים קמח עם מים, שמרים ושומשום בקערה, ולשים בידיים או במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד. מוזגים את תערובת השמן והאניס, וממשיכים בלישה. מוסיפים ליקר אניס ומלח, לשים 3-2 דקות נוספות, מכסים ומתפיחים 45 דקות. הבצק לא מכפיל את נפחו אבל בהחלט מתמלא.
  • 3. מחממים תנור ל-200 מעלות, ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  • 4. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים בני 22-25 גרם ומרדדים כל כדור לעיגול דקיק בקוטר כ-10 ס"מ (כך בעוגיות המקוריות אבל אפשר להכין גם קטנות יותר, ואז מתקבלות 40 עוגיות).
  • 5. טובלים את העוגיות בסוכר משני הצדדים, מניחים בתבנית, דוקרים במזלג, ואופים 12 דקות או עד להזהבה.
  • 6. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully