- 1 .מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו (אפשרי כאן גם במצב סטטי).
-
- 2.לתוך מעבד מזון עם להב פלסטיק מכניסים את כל המרכיבים, למעט התוספות, ומעבדים למרקם אחיד וחלק. אם העיסה דביקה יש להוסיף מעט קמח (ככפית בהדרגה) אם העיסה יבשה מדי ומתפוררת ניתן להוסיף מעט מים קרים. לבסוף יש להוסיף אחת מן התוספות ולעבד עיבוד קצר בידיים.
-
- 3.מגלגלים לרולדה עגולה או מרובעת (לצורה מרובעת אפשר להיעזר בשולי תבנית או בקצות משטח העבודה הנושק לקיר) ועוטפים בניילון נצמד היטב, גם בפינות.
-
- 4.מכניסים למקרר להתייצבות לשעתיים לפחות, או למקפיא לשימוש עתידי (וכשרוצים להשתמש בבצק שהוצא מהמקפיא מפשירים אותו בחוץ במשך 15 דקות לפני שחותכים אותו).
-
- 5.בעזרת סכין חדה יש פורסים עוגיות בעובי 1 ס"מ. בכלי קטן מערבבים חלמון ביצה עם כפית חלב, בכלי קטן נוסף להכין שומשום או פרג (טרי!) לקישוט.
-
- 6.מגלגלים את צדי העוגייה בתערובת הביצה ומיד מברישים בשומשום/ פרג ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ברווח של 2 ס"מ האחת מרעותה. בסיום יש ללחוץ בשתי אצבעות (או שלוש דקיקות) על העוגייה ולשטחה קלות. היזהרו מלחיצה חזקה מדי שעלולה לפגוע בעובי העוגייה וליצור שוליים עבים יחסית למרכזה, שפשוט לא יאפו היטב!
-
- 7.אופים 15 דקות במרכז התנור. מוציאים והופכים בזריזות ובעדינות את העוגיות על צידן השני (אפשר בעזרת מזלג או בעזרת פלטה מדורגת קטנה). בשלב זה מורידים את הטמפרטורה ל- 175 מעלות ואופים עוד 15 דקות נוספות. סימן שהעוגיות סיימו את זמנן בתנור הוא - היווצרות 'כתמים' זהובים עליהן. חבשו כפפות ונסו לשבור עוגייה אחת לשניים, קול הפיצוח הוא גם סימן נכון, כמו גם מראה אחיד ופירורי בתוך העוגייה.
-
- 8. אם יש תוספת מעט לחה כמו הזיתים צריך לייבש עוד קצת בתנור (בתוספות אחרות בלי נוזלים זה לא אמור לקרות). במידת הצורך ניתן לייבש עוד קצת במשך 5-10 דקות נוספות בחום של 150 מעלות. בתום האפייה יש להניח את העוגיות לקירור מוחלט על רשת צינון.