מתכונים חמים

עוגיות מוצרלה

מיקי שמו ניסה למצוא עוגיות פחות מתוקות, והחליט להסתכל במקרר שלו. הוא מצא שם גבינת מוצרלה, והחליט לנסות ולראות מה קורה כשהופכים אותה לעוגיות.

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגיות מוצרלה ואורגנו (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה במידה XL
  • 1/2 2 כוסות קמח
  • 100 גרם מוצרלה מגוררת (ניתן לרכוש ברשתות בשקית כגבינת מוצרלה מגוררת)
  • 10 גרם מלח
  • 10 גרם סוכר
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1 כף אורגנו יבש
  • לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את החמאה, הסוכר והמלח.
  • 2. מוסיפים ביצה ואת שאר החומרים היבשים ומערבלים עד קבלת בצק (חשוב לא לערבב הרבה זמן).
  • 3. אוספים את פירורי הבצק לגוש אחד.
  • 4. מקררים במקרר חצי שעה ומרדדים לעובי של 1 ס"מ וחותכים לקוביות של 3 ס"מ.
  • 5. מברישים בביצה ומפזרים פרמזן (אפשר לפזר גם אורגנו).
  • 6. מסדרים על גבי תבנית אפיה ואופים כ-15 דקות בחום של 175 מעלות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully