עוגיות מוצרלה
מיקי שמו ניסה למצוא עוגיות פחות מתוקות, והחליט להסתכל במקרר שלו. הוא מצא שם גבינת מוצרלה, והחליט לנסות ולראות מה קורה כשהופכים אותה לעוגיות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 ביצה במידה XL
- 1/2 2 כוסות קמח
- 100 גרם מוצרלה מגוררת (ניתן לרכוש ברשתות בשקית כגבינת מוצרלה מגוררת)
- 10 גרם מלח
- 10 גרם סוכר
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1 כף אורגנו יבש
- לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את החמאה, הסוכר והמלח.
- 2. מוסיפים ביצה ואת שאר החומרים היבשים ומערבלים עד קבלת בצק (חשוב לא לערבב הרבה זמן).
- 3. אוספים את פירורי הבצק לגוש אחד.
- 4. מקררים במקרר חצי שעה ומרדדים לעובי של 1 ס"מ וחותכים לקוביות של 3 ס"מ.
- 5. מברישים בביצה ומפזרים פרמזן (אפשר לפזר גם אורגנו).
- 6. מסדרים על גבי תבנית אפיה ואופים כ-15 דקות בחום של 175 מעלות.