כנאפה פטריות, כרישה ומוצרלה
משהו מושחת לשבת (צילום: דנה מלמד)
מחשבון המרות
- 300 גרם אטריות קדאיף
- 100 גרם חמאה מומסת (מומלץ מזוקקת אבל לא חובה)
- 1 כרישה פרוסה לפרוסות (החלק הלבן בלבד)
- 200 גר' פטריות טריות פרוסות
- 150 גר' מוצרלה (מומלץ בוקנצ'יני באפלו) חתוכה לפיסות
- חופן עלי טימין טרי
- מלח ופלפל
- חופן פרמז'ן מגוררת
- 1. מפרידים את שערות הקדאיף בעזרת הידיים ומערבבים עם החמאה המומסת, עד שכל השערות מצופות בחמאה ונפרדות האחת מהשניה.
- 2. מרפדים תחתית ודפנות של תבניות אישיות קטנטנות (אפשר מאלומניום חד פעמי) בשכבה של שערות קדאיף. יוצרים מעין "קן" ומהדקים היטב בעזרת הידיים.
- 3. מטגנים את הכרישה והפטריות עד הזהבה.
- 4. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- 5. מסדרים על "קן" הקדאיף את תערובת הפטריות והכרישה, פיסות המוצרלה והטימין.
- 6. מכסים בשכבה נוספת של אטריות קדאיף ומהדקים. הופכים את הכלים האישיים ע"ג תבנית אפיה גדולה מרופדת בנייר אפיה, ומשחררים את הכנאפה.
- 7. זורים חופן פרמז'ן ואופים כ15 דקות, עד שהכנאפה זהוב ויפה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה