מתכונים חמים

עוגיות פרמזן

לא כל העוגיות חייבות תמיד להיות מתוקות. בעזרת קצת פרזמן או קשקבל ניתן בקלות להכין עוגיות מלוחות שנחטפות מי כשהן יוצאות מהתנור. מתכון של "או-לה-לה", מירושלים.

מתכון מאת: mouse.co.il
  • דרגת קושי בינונית

עוגיות פרמזן (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 200 גרם חמאה
  • 200 גרם גבינת פרמזן מגוררת (או קשקבל)
  • 270 גרם קמח מנופה
  • כפית אבקת אפייה
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • מלח, פלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מפרידים את הביצים.
  • 2. מערבבים את הפרמזן עם החמאה עד לקבלת גוש אחיד (החמאה צריכה להיות קרה אך רכה).
  • 3. מוסיפים את השמנת, החלבונים, מעט מלח ופלפל.
  • 4. בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 5. מניחים בכלי נפרד את הקמח ואבקת האפייה.
  • 6. מוסיפים את תערובת הגבינה תוך כדי לישה, עד לקבלת גוש אחיד. מכניסים למקרר לכשעה.
  • 7. מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ, ויוצרים ממנו עוגיות.
  • 8. טורפים את החלמונים, ומורחים על העוגיות.
  • 9. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכ-8 דקות. מצננים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully