עוגיות פרמזן
לא כל העוגיות חייבות תמיד להיות מתוקות. בעזרת קצת פרזמן או קשקבל ניתן בקלות להכין עוגיות מלוחות שנחטפות מי כשהן יוצאות מהתנור. מתכון של "או-לה-לה", מירושלים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200 גרם חמאה
- 200 גרם גבינת פרמזן מגוררת (או קשקבל)
- 270 גרם קמח מנופה
- כפית אבקת אפייה
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 ביצים
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. מפרידים את הביצים.
- 2. מערבבים את הפרמזן עם החמאה עד לקבלת גוש אחיד (החמאה צריכה להיות קרה אך רכה).
- 3. מוסיפים את השמנת, החלבונים, מעט מלח ופלפל.
- 4. בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
- 5. מניחים בכלי נפרד את הקמח ואבקת האפייה.
- 6. מוסיפים את תערובת הגבינה תוך כדי לישה, עד לקבלת גוש אחיד. מכניסים למקרר לכשעה.
- 7. מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ, ויוצרים ממנו עוגיות.
- 8. טורפים את החלמונים, ומורחים על העוגיות.
- 9. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכ-8 דקות. מצננים.