אזני המן קלאסיות במילוי פרג
מחשבון המרות
- ל-80 אזני המן
- לבצק:
- 700 גרם קמח עוגיות (5 כוסות)
- 5 גרם אבקת אפייה (1/2 1 כפיות)
- 450 גרם חמאה רכה
- 40 מ"ל חלב (3 כפות)
- 200 גרם סוכר (1 כוס)
- למילוי:
- 300 גרם סוכר (1/2 1 כוסות)
- 600 מ"ל (1/2 2 כוסות) חלב
- 100 גרם חמאה
- 700 גרם פרג טחון טרי (10 כוסות)
- 1 כף קליפת לימון מגורדת
- להגשה:
- אבקת סוכר סוגת
- 1.הבצק: מערבבים היטב בכף עץ או בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה עם הסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב עד שהוא נטמע בתערובת.
- 2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הקמח לקערה עם תערובת החמאה ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר במשך שעה.
- 3.המילוי: מניחים בסיר את כל חומרי המילוי מלבד קליפת הלימון ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 4-5 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש, מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים. מניחים להצטנן מעט.
- 4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 5. ממלאים ואופים: מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים למשטח עבודה מקומח קלות. מרדדים במערוך למלבן דק בעובי 2-3 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ. מניחים כף מהמילוי במרכז כל עיגול ומקפלים לצורת משולש. מהדקים את שולי הבצק ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- 6. אופים בתנור החם במשך 15-18 דקות עד שאזני ההמן מזהיבות. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה