מתכונים חמים

אזני המן קלאסיות במילוי פרג

מתכון מאת: ארז קומורבסקי, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-80 אזני המן
  • לבצק:
  • 700 גרם קמח עוגיות (5 כוסות)
  • 5 גרם אבקת אפייה (1/2 1 כפיות)
  • 450 גרם חמאה רכה
  • 40 מ"ל חלב (3 כפות)
  • 200 גרם סוכר (1 כוס)
  • למילוי:
  • 300 גרם סוכר (1/2 1 כוסות)
  • 600 מ"ל (1/2 2 כוסות) חלב
  • 100 גרם חמאה
  • 700 גרם פרג טחון טרי (10 כוסות)
  • 1 כף קליפת לימון מגורדת
  • להגשה:
  • אבקת סוכר סוגת
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.הבצק: מערבבים היטב בכף עץ או בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה עם הסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב עד שהוא נטמע בתערובת.
  • 2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הקמח לקערה עם תערובת החמאה ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר במשך שעה.
  • 3.המילוי: מניחים בסיר את כל חומרי המילוי מלבד קליפת הלימון ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 4-5 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש, מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים. מניחים להצטנן מעט.
  • 4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 5. ממלאים ואופים: מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים למשטח עבודה מקומח קלות. מרדדים במערוך למלבן דק בעובי 2-3 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ. מניחים כף מהמילוי במרכז כל עיגול ומקפלים לצורת משולש. מהדקים את שולי הבצק ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 6. אופים בתנור החם במשך 15-18 דקות עד שאזני ההמן מזהיבות. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully