מתכונים חמים

אוזני המן של ביסקוטי

הזוכות בטעימה השנתית של וואלה! אוכל 2014 - אוזני ההמן המושלמות של ביסקוטי

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

(צילום: נמרוד סונדרס, צילום תמונת סטילס: בועז לביא עריכה: מאיה בן ניסן

מחשבון המרות

מצרכים

  • להכנת 40-50 אוזני המן
  • 500 גרם קמח (3.5 כוסות)
  • 10 גרם אבקת אפייה (1 כף גדושה)
  • 120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 80 מ"ל שמן (1/3 כוס)
  • 160 מ"ל מיץ תפוזים (2/3 כוס)
  • 1 גרידת תפוז
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לבצק פרג (לא חובה)
  • כף פרג לא טחון (10 גרם)
  • מלית פרג וגרידת תפוז
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 50 גרם דבש (2.5 כפות)
  • 100 מ"ל חלב (1/3 כוס)
  • גרידה מתפוז אחד
  • 100 גרם פרג טחון
  • 50 גרם אגוזי מלך טחונים (2/3 כוס)
  • 1 תפוח עץ מגורד
  • 1 כפית תמצית וניל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • . מערבבים את החומרים יבשים במיקסר עם וו גיטרה.
  • 2. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד קבלת מרקם פירורי. להפיכת הבצק לבצק פרג, ניתן להוסיף בשלב זה לחומרים היבשים כף פרג לא טחון.
  • 3. מוסיפים את היתר וממשיכים לעבד עד שהבצק נפרד מהדפנות.
  • 4. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.
  • 5. מחמים את החלב עם הסוכר, הדבש וגרידת התפוז עד שהדבש נמס.
  • 6. מוסיפים פרג, אגוזים, תפוח מגורד ותמצית וניל.
  • 7. מבשלים על אש קטנה 10 דקות.
  • 8. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ. קורצים עיגולים בגודל 6-8 ס"מ (תלוי בגודל האוזן הרצויה).
  • 9. בעזרת כפית מניחים במרכז העיגול את המלית הנבחרת. מקפלים את העיגול לכיוון המרכז משלושה צדדים לקבלת צורה משולשת של אוזן המן.
  • 10. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-10 דקות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully