וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוזני המן במילוי פרג ותפוחים

מתכון באדיבות מועצת החלב.

מתכון מאת: מערכת וואלה

אוזני המן במילוי תפוחים ופרג (מועצת החלב).
אוזני המן במילוי תפוחים ופרג (מועצת החלב)

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 250 גרם חמאה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 1 כפית קליפת לימון מגורדת
  • 1 שקית סוכר ונילין
  • 3 כוסות קמח אוסם
  • ¼ כפית מלח
  • למלית:
  • 100 גרם פרג טחון
  • 4 תפוחים בינוניים
  • 1/2/ כוס סוכר
  • 1 כפית קליפת תפוז מגורדת
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כוסות חלב

אופן ההכנה

  • 1 . מכינים את הבצק: מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר עם כף עץ או במיקסר במשך 10 דקות, במהירות איטית.
  • 2. מוסיפים את הביצה והחלמון, המלח, תמצית הוניל וגרידת הלימון תוך ערבוב עד שמושגת תערובת אחידה.
  • 3. מוסיפים את הקמח בערבוב עדין עד שהבצק מתאחד.
  • מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
  • 4. מכינים את המילוי: מרתיחים בסיר את החלב והסוכר,
  • מוסיפים פרג ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שיבעבע.
  • 5. מוסיפים קליפת תפוז, מיץ לימון ותמצית וניל. מגררים או קוצצים במג'ימיקס את התפוחים, סוחטים מהמיץ, מוסיפים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ- 3 דקות, תוך כדי ערבוב - עד שהמלית מסמיכה.
  • 6. מרדדים את הבצק לעובי של מעט פחות מחצי סנטימטר. קורצים עיגולים בקוטר 9 ס''מ בעזרת כוס הפוכה, ומניחים כפית שטוחה של מלית על העיגול. מקפלים כל עיגול לצורה של אוזן המן ומהדקים.
  • 7. מניחים את האוזניים בתבנית על נייר אפיה. אופים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 175 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שאוזני ההמן יזהיבו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully