פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      אוזני המן במילוי פרג ותפוחים

      מתכון באדיבות מועצת החלב.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אוזני המן במילוי תפוחים ופרג (מועצת החלב) (יח
      אוזני המן במילוי תפוחים ופרג (מועצת החלב) (יח"צ)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 250 גרם חמאה
      • 100 גרם אבקת סוכר
      • 1 ביצה
      • 1 חלמון
      • 1 כפית קליפת לימון מגורדת
      • 1 שקית סוכר ונילין
      • 3 כוסות קמח אוסם
      • ¼ כפית מלח
      • למלית:
      • 100 גרם פרג טחון
      • 4 תפוחים בינוניים
      • 1/2/ כוס סוכר
      • 1 כפית קליפת תפוז מגורדת
      • 2 כפיות מיץ לימון
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 3 כוסות חלב

      אופן ההכנה

      • 1 . מכינים את הבצק: מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר עם כף עץ או במיקסר במשך 10 דקות, במהירות איטית.
      • 2. מוסיפים את הביצה והחלמון, המלח, תמצית הוניל וגרידת הלימון תוך ערבוב עד שמושגת תערובת אחידה.
      • 3. מוסיפים את הקמח בערבוב עדין עד שהבצק מתאחד.
      • מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
      • 4. מכינים את המילוי: מרתיחים בסיר את החלב והסוכר,
      • מוסיפים פרג ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שיבעבע.
      • 5. מוסיפים קליפת תפוז, מיץ לימון ותמצית וניל. מגררים או קוצצים במג'ימיקס את התפוחים, סוחטים מהמיץ, מוסיפים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ- 3 דקות, תוך כדי ערבוב - עד שהמלית מסמיכה.
      • 6. מרדדים את הבצק לעובי של מעט פחות מחצי סנטימטר. קורצים עיגולים בקוטר 9 ס''מ בעזרת כוס הפוכה, ומניחים כפית שטוחה של מלית על העיגול. מקפלים כל עיגול לצורה של אוזן המן ומהדקים.
      • 7. מניחים את האוזניים בתבנית על נייר אפיה. אופים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 175 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שאוזני ההמן יזהיבו.

      עוד מתכוני עוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -