וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוזני המן במילוי אגוזים ותפוז

מתכון של השף עופר גל מ'בוטיק סנטרל' בתל אביב.

מתכון מאת: מערכת וואלה

אוזני המן של בוטיק סנטרל.
אוזני המן של בוטיק סנטרל

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 300 גר' קמח
  • 60 גר' סוכר
  • 150 גר' חמאה חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים
  • קורט מלח
  • למלית:
  • 300 גר' תערובת אגוזים (מלך, לוז, פיסטוק)
  • 50 גר' חמאה ממומסת
  • 3 כפות דבש
  • גרידת תפוז מתפוז אחד
  • קינמון טחון

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק במעבד מזון: מעבדים את הקמח, הסוכר, והמלח. מוסיפים את החמאה ומעבדים לרגע קצר לקבלת תערובת פרורית.
  • 2. מוסיפים את החלמונים וממשיכים לעבד עד קבלת כדור בצק אחיד המתגלגל בתוך המעבד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח כשעה במקרר.
  • 3. מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים.
  • 4. מרדדים את הבצק לעובי דק, קורצים עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ. יחים במרכז כל עיגול מלית, ואוספים 3 "קצוות" עיגול אל מעל המלית לקבלת צורת האוזן.
  • 5. אופים 15 דקות ב-160 מעלות לקבלת גוון זהוב-חום.
  • 6. בוזקים מעל בעזרת מסננת קטנה מעט אבקת סוכר.
  • חומרים ל-30 אוזני המן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully