- 1. במיקסר עם וו גיטרה (K), שמים את כל החומרים היבשים (קשקבל, קמח, שקדים טחונים, מלח, סוכר, פלפל שחור ותימין). מערבלים כחצי דקה במהירות בינונית.
-
- 2. עוצרים, ומוסיפים את החמאה. מעבדים במהירות בינונית עד להיווצרות פירורים גסים. עוצרים. טורפים בקערה נפרדת את הביצה, החרדל והמים, ומוסיפים למיקסר. מעבדים קצרות (כחצי דקה) במהירות בינונית עד להיווצרות בצק רך.
-
- 3. מרפדים תבנית איגליש קייק בניילון נצמד. מהדקים את הבצק לתוך התבנית. עוטפים את הבצק עם קצוות הניילון מלמעלה, ומעבירים להקפאה של שעה. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
- 4. מוציאים את הבצק מהתבנית, וחוצים אותו לאורכו (כך שנקבל 2 מלבנים). פורסים את מלבני הבצק לריבועים בעובי של כ-3 מ"מ. מניחים את הריבועים בתנית עם נייר אפייה (בשלב הזה אפשר לזרות עליהם מה שאוהבים: זרעי חרדל, קימל, שומשום, קצח, מלח גס).
-
- 5. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות או עד הזהבה מושלמת.
-
- 6. מוציאים ומצננים בצד לפני אחסון. ניתן לשמור בקופסה אטומה עד שבוע.
-
- טיפ: ניתן להכין כפות כפולה של בצק, ולאחסן במקפיא. בכל פעם להוציא מלבן אחד, להפשירו מעט, לפרוס ולאפות.