וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות מלוחות עם חרדל וקשקבל

עוגיות מלוחות שאי אפשר להפסיק לאכול עם קשקבל בולגרי וחרדל

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

עוגיות מלוחות עם חרדל וקשקבל. נמרוד סונדרס,
עוגיות מלוחות עם חרדל וקשקבל/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • כ-100 יחידות
  • 60 גר גבינת קשקבל מגוררת בפומפיה דקה.
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 2/3 כוס (70 גרם) שקדים טחונים
  • 1 כפית (8 גרם) מלח
  • 1 כפית (5 גרם) סוכר חום
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית עלי תימין טרי (או 1/2 כפית תימין מיובש)
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות חרדל חלק או גרגירי
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים קרים

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם וו גיטרה (K), שמים את כל החומרים היבשים (קשקבל, קמח, שקדים טחונים, מלח, סוכר, פלפל שחור ותימין). מערבלים כחצי דקה במהירות בינונית.
  • 2. עוצרים, ומוסיפים את החמאה. מעבדים במהירות בינונית עד להיווצרות פירורים גסים. עוצרים. טורפים בקערה נפרדת את הביצה, החרדל והמים, ומוסיפים למיקסר. מעבדים קצרות (כחצי דקה) במהירות בינונית עד להיווצרות בצק רך.
  • 3. מרפדים תבנית איגליש קייק בניילון נצמד. מהדקים את הבצק לתוך התבנית. עוטפים את הבצק עם קצוות הניילון מלמעלה, ומעבירים להקפאה של שעה. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 4. מוציאים את הבצק מהתבנית, וחוצים אותו לאורכו (כך שנקבל 2 מלבנים). פורסים את מלבני הבצק לריבועים בעובי של כ-3 מ"מ. מניחים את הריבועים בתנית עם נייר אפייה (בשלב הזה אפשר לזרות עליהם מה שאוהבים: זרעי חרדל, קימל, שומשום, קצח, מלח גס).
  • 5. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות או עד הזהבה מושלמת.
  • 6. מוציאים ומצננים בצד לפני אחסון. ניתן לשמור בקופסה אטומה עד שבוע.
  • טיפ: ניתן להכין כפות כפולה של בצק, ולאחסן במקפיא. בכל פעם להוציא מלבן אחד, להפשירו מעט, לפרוס ולאפות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully