עוגיות קשקבל מלוחות
קל להכנה וקשה להימנע מעוד פרוסה דקיקה וערמומית של בצק מעושר בחמאה וקשקבל. מתכון של שאולי לויתם ממאפיית אשל לחמים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-60 עוגיות:
- 250 גרם קמח
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 180 גרם קשקבל מגורדת
- 10 גרם מלח
אופן ההכנה
- 1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומפעילים למספר שניות, עד איחוד החומרים לבצק.
- 2. מעבירים למשטח עבודה ויוצרים מהבצק שני גלילים בקוטר של כ2 ס"מ.
- 3. מכניסים לפריזר למשך כשעה.
- 4. מושחים את הגלילים בחלבון ביצה ומפזרים שומשום, קצח ופרג (על פי העדפה).
- 5. פורסים את הגליל לפרוסות בעובי של 2-3 מ"מ ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך 15- 20 דקות (עד שהעוגיות מוזהבות).