ספינג' ממולא גבינה וזיתים
לביבה מרוקאית משודרגת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח
- 15 גר' שמרים
- קורט מלח
- 1 כף סוכר
- 2 כוסות מים פושרים
- שמן לטיגון עמוק
- למלית:
- 300 גר' גבינה בולגרית קשה
- 50 גר' זיתים שחורים/ירוקים קצוצים
- צרור כוסברה קצוצה
- צרור בזיליקום קצוץ
- 150 גר' גבינה צהובה מגוררת
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל המרכיבים ולשים עד לקבלת בצק רך ודביק. מכסים ומתפיחים שעה. לשים שוב כ-5 דקות ומתפיחים 15 דקות נוספות.
- 2. מכינים את המלית: מפוררים את הגבינה הבולגרית, מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.
- 3. קורצים גוש מהבצק בידיים רטובות. פורסים אותו על כף היד מניחים במרכזו מהמלית וסוגרים קצוות. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.