מתכונים חמים

קרקרים עם קצח ושומשום שחור

מחפשים משהו מקורי למריחה? משהו אלגנטי ויפה לאירוח? קבלו קרקרים ממכרים, ללא גלוטן או חלב שאפשר להכין תוך דקות ספורות. אזהרה: הן נחטפות בין רגע.

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

לחמים מהירים (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכ-30 קרקרים:
  • תבנית גדולה של תנור (30x40 ס"מ)
  • 1/2 1 כוסות קמח שקדים
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס שומשום שחור/שומשום לבן
  • 1/4 כוס קצח או שומשום שחור
  • 1 כף שמן קוקוס נוזלי או שמן זית
  • 1 ביצה גדולה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • 2. בקערה גדולה, מערבבים בכף עץ את קמח השקדים, המלח, השומשום השחור והקצח.
  • 3. בקערה אחרת טורפים את השמן והביצה. מוסיפים את תערובת הביצה לתערובת החומרים היבשים. מערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד, אין צורך במיקסר.
  • 4. מחלקים את הבצק לשניים. מניחים מחצית מהבצק בין שני גיליונות נייר אפייה ומרדדים לעלה דק מאוד, בעובי כ-1/4 1 מ"מ. מסירים את נייר האפייה העליון. מעבירים את הבצק המרודד, עם נייר האפייה שמתחתיו, לתבנית.
  • 5. בעזרת סכין חדה חותכים את הבצק לצורת מעוינים, משולשים, מרובעים או מקלות (אין צורך להפריד בין הצורות).
  • 6. אופים בתנור החם במשך 15-12 דקות, או עד שהקרקרים מזהיבים קלות. מצננים בתבנית ומפרידים ביניהם בעדינות. שומרים בצנצנת סגורה הרמטית בטמפרטורת החדר.
  • 7. לגיוון: במקום השומשום אפשר להוסיף זעתר, אבקת ג'ינג'ר, או פיסטוקים קצוצים דק.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully