- 1.מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
- 2. בקערה גדולה, מערבבים בכף עץ את קמח השקדים, המלח, השומשום השחור והקצח.
-
- 3. בקערה אחרת טורפים את השמן והביצה. מוסיפים את תערובת הביצה לתערובת החומרים היבשים. מערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד, אין צורך במיקסר.
-
- 4. מחלקים את הבצק לשניים. מניחים מחצית מהבצק בין שני גיליונות נייר אפייה ומרדדים לעלה דק מאוד, בעובי כ-1/4 1 מ"מ. מסירים את נייר האפייה העליון. מעבירים את הבצק המרודד, עם נייר האפייה שמתחתיו, לתבנית.
-
- 5. בעזרת סכין חדה חותכים את הבצק לצורת מעוינים, משולשים, מרובעים או מקלות (אין צורך להפריד בין הצורות).
-
- 6. אופים בתנור החם במשך 15-12 דקות, או עד שהקרקרים מזהיבים קלות. מצננים בתבנית ומפרידים ביניהם בעדינות. שומרים בצנצנת סגורה הרמטית בטמפרטורת החדר.
-
- 7. לגיוון: במקום השומשום אפשר להוסיף זעתר, אבקת ג'ינג'ר, או פיסטוקים קצוצים דק.