- 1. לתוך קערת מיקסר מנפים את הקמח.
-
- 2. מוסיפים את החמאה ומתחילים ללוש במהירות איטית כדקה.
-
- 3. מוסיפים את החלב ואת המים בהדרגה.
-
- 4. מוסיפים את המלח ולשים כשלוש דקות עד שהעיסה נפרדת לגמרי מדופן קערת המיקסר.
-
- 5. מפדרים את משטח העבודה במעט מעט קמח ומעצבים לכיכר עגולה.
-
- 6. בעזרת סכין חדה וארוכה חורצים את פני הכיכר לשמונה חלקים. נכנסים עם הסכין אל תוך הבצק עד לא יותר מס"מ 1 .
-
- 7. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים 30-40 דק' עד להכפלת נפח וקבלת צבע זהוב כהה.
-
- 8. בתום האפייה מעבירים מיד לרשת צינון.
-
- 9. לאחר 15 דקות ניתן לדפוק בתחתית הכיכר ולשמוע צליל 'חלול' המעיד שהכיכר נאפתה כראוי. במידה והצליל עמום וקצר ניתן להשיב לתנור כבוי בעודו חם לעוד 10 דקות נוספות.
-
- 10. רעיונות נוספים: ניתן להוסיף ללחם עשבי תיבול מיובשים, בצל מטוגן מיובש שהושרה במעט מים חמים, בצל ירוק/ עירית קצוצים דק. מוסיפים בשלב האחרון של הלישה.
-
- 11. ניתן להוסיף לעיסת הלחם ירקות אנטיפסטי (שכבר נצלו בתנור). המומלצים ביותר הם פרחי כרובית, ברוקולי, קוביות תפוחי אדמה או בטטה.
-
- 12. בתום האפיה ניתן לפזר גבינה קשה חריפה מגוררת מעל הלחם ולהחזיר לתנור החם לדקה - שתיים לקבלת קראסט טעים במיוחד.
-
- 13. ניתן להמיר 20% מהחמאה בממרח עגבניות מיובשות/ טפנד זיתים/ ממרח אריסה ביתי.
-
- 14. למי שאוהב, ניתן למשוח את הכיכר בצאתה מן התנור בשמן זית ולפזר שבבי צ'ילי/ פתיתי מלח אטלנטי.
-
- 15. ניתן לפרוס את הכיכר לפרוסות בעובי בינוני ולייבש לצנימים ולהגיש עם מרק חם או קר.