וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דאמפר אוסטרלי

לישה קצרה במיקסר בלי התפחה ויש לכם כיכר לחם משגעת. מיד כשהוא מוכן, בוצעים את הלחם בידיים ואוכלים עם שמן זית, ממרחים, גבינות\ משקה חם וחברים טובים.

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה

לחם אוסטרלי בלי התפחה. אפיק גבאי
לחם אוסטרלי בלי התפחה

מצרכים למתכון

  • לכיכר לחם בינונית:
  • 450 גר' קמח תופח (3 כוסות ו-3 כפות)
  • 1/2 כפית שטוחה מלח
  • 80 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 150 גר' מים פושרים (3/4 כוס)
  • 40 גר' חלב פושר (4 כפות)

אופן ההכנה

  • 1. לתוך קערת מיקסר מנפים את הקמח.
  • 2. מוסיפים את החמאה ומתחילים ללוש במהירות איטית כדקה.
  • 3. מוסיפים את החלב ואת המים בהדרגה.
  • 4. מוסיפים את המלח ולשים כשלוש דקות עד שהעיסה נפרדת לגמרי מדופן קערת המיקסר.
  • 5. מפדרים את משטח העבודה במעט מעט קמח ומעצבים לכיכר עגולה.
  • 6. בעזרת סכין חדה וארוכה חורצים את פני הכיכר לשמונה חלקים. נכנסים עם הסכין אל תוך הבצק עד לא יותר מס"מ 1 .
  • 7. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים 30-40 דק' עד להכפלת נפח וקבלת צבע זהוב כהה.
  • 8. בתום האפייה מעבירים מיד לרשת צינון.
  • 9. לאחר 15 דקות ניתן לדפוק בתחתית הכיכר ולשמוע צליל 'חלול' המעיד שהכיכר נאפתה כראוי. במידה והצליל עמום וקצר ניתן להשיב לתנור כבוי בעודו חם לעוד 10 דקות נוספות.
  • 10. רעיונות נוספים: ניתן להוסיף ללחם עשבי תיבול מיובשים, בצל מטוגן מיובש שהושרה במעט מים חמים, בצל ירוק/ עירית קצוצים דק. מוסיפים בשלב האחרון של הלישה.
  • 11. ניתן להוסיף לעיסת הלחם ירקות אנטיפסטי (שכבר נצלו בתנור). המומלצים ביותר הם פרחי כרובית, ברוקולי, קוביות תפוחי אדמה או בטטה.
  • 12. בתום האפיה ניתן לפזר גבינה קשה חריפה מגוררת מעל הלחם ולהחזיר לתנור החם לדקה - שתיים לקבלת קראסט טעים במיוחד.
  • 13. ניתן להמיר 20% מהחמאה בממרח עגבניות מיובשות/ טפנד זיתים/ ממרח אריסה ביתי.
  • 14. למי שאוהב, ניתן למשוח את הכיכר בצאתה מן התנור בשמן זית ולפזר שבבי צ'ילי/ פתיתי מלח אטלנטי.
  • 15. ניתן לפרוס את הכיכר לפרוסות בעובי בינוני ולייבש לצנימים ולהגיש עם מרק חם או קר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully