פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחם שבדי שטוח

      ארז קומרובסקי מכין לחם שבדי שטוח מצופה בשומשום מלא, כשכמיטב המסורת הסקנדינבית - אפשר לתלות אותו במזווה במשך כל החורף

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • ל-10 מנות:
      • 300 גרם קמח שיפון
      • 300 גרם קמח לחם
      • 300 גרם חלב 3%
      • 20 גרם שמרים טריים
      • כפית מלח
      • כפית קימל
      • 1/2 כוס גרעיני חמניות

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      • 2. כותשים את הקימל במכתש ועלי. מנפים את הקמח והקימל ביחד. מפוררים לתוכם את השמרים ומערבבים היטב.
      • 3. מוסיפים את החלב ולשים במשך 5 דקות. מניחים לזה לפתוח כחצי שעה.
      • 4. מחלקים ל-10 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור ומתפיחים מתחת לניילון מקומח היטב בקמח שיפון.
      • 5. מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק על משטח מקומח בקמח שיפון לעיגול של 20 ס"מ בערך, בגודל שבין כדור פינג פונג לכדור טניס. מוסיפים בערך כף וחצי גרעיני חמניות על כל דיסקט וממשיכים לרדד עד שהם נטמעים בתוך הבצק
      • 6. מחוררים בעזרת מזלג. חשוב שהכל יהיה מקומח בקמח שיפון.
      • 7. בעזרת רינג או כוס קטנה יוצרים חור במרכז העיגול. משמנים בשמן חמניות את נייר האפייה. מניחים עליו את העיגולים ומתפיחים עוד חצי שעה במקרר.
      • 8. אופים 12-15 דקות במרכז התנור.
      • 9. מצננים ואוכלים.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -