פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחם ולחמניות שאור בקלי קלות

      במקום לחכות 5 ימים לשאור אמיתי, משתמשים ב"ביגה" – שאור איטלקי – שמכינים בין לילה. פליס גלזר מעשירה אותו עם יוגורט ומעט דבש, והתוצאה פשוט מדהימה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לחמים מהירים (נמרוד סונדרס)
      לחמים מהירים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לכיכר לחם או 12-14 לחמניות:
      • ל-"סטרטר" (ביגה):
      • ½ 1 כפיות שמרים טריים או מיובשים
      • ¼ כוס יוגורט
      • 1 כף דבש
      • 2 כוסות קמח מלא, קמח 70% מלא או קמח כוסמין
      • 1 כוס קמח מנופה אורגני, קמח לחם או קמח כוסמין
      • 2 כוסות מים פושרים (לא רותחים!)
      • לבצק:
      • ½ 1 כוסות סטרטר
      • 2 כפיות שמן זית או שומשום בהיר
      • 1 כף דבש או תרכיז מיץ תפוחי עץ
      • 1/3 כוס יוגורט
      • 1/4 כוס סולת מלאה (אפשר גם לבנה), לא חובה אך רצוי
      • כ-2 -1/2 1 כוסות קמח 70% מלא, קמח כוסמין או תערובת קמחים (אפשר גם להוסיף עד ¼ כוס שיבולת שועל טחונה)
      • 1 כפית זרעי קימל (לא חובה)
      • ½ 1 כפיות מלח

      אופן ההכנה

      • 1.לסטרטר: בקערה בינונית בעזרת כף עץ, מערבבים את כל החומרים לסטרטר. מכסים בניילון נצמד ושמים בצד לפחות 4 שעות, אך רצוי יותר או כל הלילה, עד שרואים בועות.
      • 2. בקערה מערבבים מחצית מהסטרטר (כ-1/2 1 כוסות) עם שמן, דבש, ויוגורט. בוחשים פנימה את הסולת ואחר כך חצי כוס קמח בכל פעם, בבחישה עם כף העץ עד שנוצר כדור שעוזב את דפנות הקערה.
      • 3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים 5 דקות או עד שהבצק רך וגמיש אך לא דביק. מוסיפים עוד קמח לפי הצורך.
      • 4. יוצרים כדורים מהבצק (כ-12-14 תלוי בגודל הרצוי) מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות או מקומחת קלות בקמח, ומכסים עם מגבת מטבח ומתפיחים במקום חמים 30-45 דקות או עד שהלחם/לחמניות תפוחות וכמעט הכפילו את נפחן אך לא יותר (זמן ההתפחה מושפע מסוגי הקמחים בשימוש וטמפרטורת החדר) .
      • 5. מפזרים קצת קמח מעל כל לחמנייה ואופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות כ-15 דקות ללחמניות ועוד כמה דקות ללחם. צבע הלחמיות או הלחם יהיה יחסית בהיר (מוזהב קלות) ולא חום. אין לאפות יתר על המידה. אפשר לבדוק אם הלחמנייה מוכנה כשמסתכלים בתחתית ויש נקודה שחומה-מוזהבת.
      • 6. הערה: אם מכינים לחם, יש לעשות חתוך לאורך הלחם לפני שמכניסים אותו לתנור, להוצאת אדים.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -