וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מקלות גבינה מתובלים ופריכים

מקלות גבינה מתובלים ופריכים

מתכון מאת: מירב שיינר- דנצ'נקו, מערכת וואלה

מקלות גבינה מתובלים. נמרוד סונדרס
מקלות גבינה מתובלים

מצרכים למתכון

  • ל-25-30 מקלות באורך 10 ס"מ
  • 130 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 120 גרם גבינה שוויצרית מגוררת
  • 1 ביצה בגודל M/L
  • 200 גרם קמח (1/4 1 כוסות)
  • 1/4 תבלין כפית פפריקה חריפה
  • 1/4 כפית תבלין שום גבישי
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • להברשה:
  • 1 חלמון
  • 1 כפית שמן זית
  • מלח גס לפיזור
  • שומשום לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. לתוך מעבד מזון עם להב מתכת מכניסים את כל החומרים בסדר הבא: קמח, גבינה, חמאה, ביצה ותבלינים. מעבדים בפולסי קצריםם במשך דקה. ממשיכים לעבד עוד שתי דקות במהירות בינונית עד לאיסוף בצק במרקם חלק והרמוני.
  • 2. מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים לעובי של 4-7 מ"מ, מלבן בגודל 30x10.
  • 3. בעזרת סכין גלגלת משוננת (למי שאין, אפשר עם סכין שף), חותכים פסים בעובי 1-1.5 ס"מ.
  • 4. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה במרחק של 2-3 ס"מ אחד מהשני. מושחים בחלמון מהול בשמן זית ומפזרים מעל (כדאי מגבוה) מלח גס ושומשום.
  • 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-15 דקות עד שהמקלות זהובים מאד ותפוחים קלות.
  • 6. מוציאים ומצצנים בתבנית כ-10 דקות.
  • 7. מעבירים לרשת צינון עד לקירור מוחלט.
  • ניתן לאחסן בכלי אטום (כדאי מזכוכית) עד ארבעה ימים, במקום חשוך וקריר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully