- 1. לתוך מעבד מזון עם להב מתכת מכניסים את כל החומרים בסדר הבא: קמח, גבינה, חמאה, ביצה ותבלינים. מעבדים בפולסי קצריםם במשך דקה. ממשיכים לעבד עוד שתי דקות במהירות בינונית עד לאיסוף בצק במרקם חלק והרמוני.
-
- 2. מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים לעובי של 4-7 מ"מ, מלבן בגודל 30x10.
-
- 3. בעזרת סכין גלגלת משוננת (למי שאין, אפשר עם סכין שף), חותכים פסים בעובי 1-1.5 ס"מ.
-
- 4. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה במרחק של 2-3 ס"מ אחד מהשני. מושחים בחלמון מהול בשמן זית ומפזרים מעל (כדאי מגבוה) מלח גס ושומשום.
-
- 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-15 דקות עד שהמקלות זהובים מאד ותפוחים קלות.
-
- 6. מוציאים ומצצנים בתבנית כ-10 דקות.
-
- 7. מעבירים לרשת צינון עד לקירור מוחלט.
-
- ניתן לאחסן בכלי אטום (כדאי מזכוכית) עד ארבעה ימים, במקום חשוך וקריר.