מתכונים חמים

עוגיות שקדים ופולי קקאו גרוסים

עוגיות פריכות משקדים טחונים ללא קמח, המזכירות את עוגיות המעמול של סבתה, אבל מוסיפה להם טוויסט עוקצני של פולי קקאו גרוסים

מתכון מאת: נעמה נויבהוז, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

עוגיות שקדים ללא גלוטן כשרות לפסח עבור סוגת (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכ-20 עוגיות בקוטר של 10 ס"מ. ניתן לזלף עוגיות קטנות יותר ולקבל כמות גדולה יותר של עוגיות
  • 100 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • 30 גרם סוכר (3 כפות שטוחות) למתיקות מעודנת מאוד
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה טרופה
  • 100 גרם שקדים טחונים דק
  • 100 גרם קורנפלור (3/4 כוס)
  • 20 גרם פולי קקאו גרוסים (2 כפות)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם גיטרה מעבדים חמאה, סוכר, מלח ותמצית וניל במהירות בינונית כ-2 דקות, עד להיווצרות משחה.
  • 2.תוך כדי ערבול, מוסיפים את הביצה עד שהיא נטמעת לחלוטין ועוצרים את פעולת המכשיר.
  • 3. מוסיפים את השקדים הטחונים, הקורנפלור ופולי הקקאו
  • וממשיכים לעבד כחצי דקה עד להטמעות החומרים היבשים ולקבלת בצק רך ואחיד.
  • 4.מחממים תנור ל-170 מעלות ומעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר עגול או פשוט גוזרים את קצה השקית.
  • מזלפים טבעות (או כל צורה אחרת) על נייר אפיה.
  • 5.אופים כ-20-25 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט. לאחר קירורן העוגיות יקבלו מרקם פריך.
  • ניתן לשמור בקופסא אטומה במשך כשבוע.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully