עוגיות שקדים ופולי קקאו גרוסים
עוגיות פריכות משקדים טחונים ללא קמח, המזכירות את עוגיות המעמול של סבתה, אבל מוסיפה להם טוויסט עוקצני של פולי קקאו גרוסים
עוגיות שקדים ללא גלוטן כשרות לפסח עבור סוגת (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- לכ-20 עוגיות בקוטר של 10 ס"מ. ניתן לזלף עוגיות קטנות יותר ולקבל כמות גדולה יותר של עוגיות
- 100 גרם חמאה בטמפ' החדר
- 30 גרם סוכר (3 כפות שטוחות) למתיקות מעודנת מאוד
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה טרופה
- 100 גרם שקדים טחונים דק
- 100 גרם קורנפלור (3/4 כוס)
- 20 גרם פולי קקאו גרוסים (2 כפות)
- 1. במיקסר עם גיטרה מעבדים חמאה, סוכר, מלח ותמצית וניל במהירות בינונית כ-2 דקות, עד להיווצרות משחה.
- 2.תוך כדי ערבול, מוסיפים את הביצה עד שהיא נטמעת לחלוטין ועוצרים את פעולת המכשיר.
- 3. מוסיפים את השקדים הטחונים, הקורנפלור ופולי הקקאו
- וממשיכים לעבד כחצי דקה עד להטמעות החומרים היבשים ולקבלת בצק רך ואחיד.
- 4.מחממים תנור ל-170 מעלות ומעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר עגול או פשוט גוזרים את קצה השקית.
- מזלפים טבעות (או כל צורה אחרת) על נייר אפיה.
- 5.אופים כ-20-25 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט. לאחר קירורן העוגיות יקבלו מרקם פריך.
- ניתן לשמור בקופסא אטומה במשך כשבוע.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה