וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות שקדים ופולי קקאו גרוסים

עוגיות פריכות משקדים טחונים ללא קמח, המזכירות את עוגיות המעמול של סבתה, אבל מוסיפה להם טוויסט עוקצני של פולי קקאו גרוסים

מתכון מאת: נעמה נויבהוז, מערכת וואלה!

עוגיות שקדים ללא גלוטן כשרות לפסח עבור סוגת. נמרוד סונדרס,
עוגיות שקדים ללא גלוטן כשרות לפסח עבור סוגת/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • לכ-20 עוגיות בקוטר של 10 ס"מ. ניתן לזלף עוגיות קטנות יותר ולקבל כמות גדולה יותר של עוגיות
  • 100 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • 30 גרם סוכר (3 כפות שטוחות) למתיקות מעודנת מאוד
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה טרופה
  • 100 גרם שקדים טחונים דק
  • 100 גרם קורנפלור (3/4 כוס)
  • 20 גרם פולי קקאו גרוסים (2 כפות)

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם גיטרה מעבדים חמאה, סוכר, מלח ותמצית וניל במהירות בינונית כ-2 דקות, עד להיווצרות משחה.
  • 2.תוך כדי ערבול, מוסיפים את הביצה עד שהיא נטמעת לחלוטין ועוצרים את פעולת המכשיר.
  • 3. מוסיפים את השקדים הטחונים, הקורנפלור ופולי הקקאו
  • וממשיכים לעבד כחצי דקה עד להטמעות החומרים היבשים ולקבלת בצק רך ואחיד.
  • 4.מחממים תנור ל-170 מעלות ומעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר עגול או פשוט גוזרים את קצה השקית.
  • מזלפים טבעות (או כל צורה אחרת) על נייר אפיה.
  • 5.אופים כ-20-25 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט. לאחר קירורן העוגיות יקבלו מרקם פריך.
  • ניתן לשמור בקופסא אטומה במשך כשבוע.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully