עוגיות אמרטו קלות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-20 עוגיות:
- 450 גרם (2 ו- 1/4 כוסות) סוכר
- 5 חלבונים
- 1 כפית ליקר שקדים אמרטו
- 400 גרם (4 ו-1/2 כוסות) שקדים מולבנים טחונים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מעל בן מארי (אמבט מים חמים שמעליו שמים סיר נוסף), טורפים את החלבונים והסוכר, עד שהסוכר נמס.
- 2. מעבירים למערבל מזון ומקציפים, עד לקבלת קצף יציב (כ-10 דקות במהירות גבוהה).
- 3. מוסיפים את השקדים הטחונים ואת ליקר השקדים, ומערבלים.
- 4. מצננים את התערובת לטמפרטורה של 35 מעלות.
- 5. מזלפים את העוגיות, בעזרת שק זילוף, על גבי נייר האפייה. מקפידים לשמור על רווח של 3 ס"מ בין העוגיות.
- 6. מכניסים לתנור ומנמיכים את החום ל-170 מעלות. אופים במשך 14 דקות, עד לקבלת גוון זהוב בהיר.