עוגיות פרמזן וזעתר
ישנן כל מיני דרכים להכין עוגיות, אבל אם אתם מחפשים טעם מקורי, קונדיטוריה "לחמנינה" ממליצה להשתמש בגבינת פרמזן, ולהוסיף להן מעטפת של שומשום וזעתר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-60 עוגיות:
- 420 גרם (3 כוסות) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 3/4 כפית זעתר יבש
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- 330 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 330 גרם פרמזן (מומלץ רג'יאנו)
- לציפוי:
- ביצה
- שומשום וזעתר בכמות שווה
אופן ההכנה
- 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה ופרמזן עד לקבלת מרקם רך ואחיד. מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת בצק.
- 2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.
- 3. מוציאים מהמקרר ויוצרים מהבצק גלילים בקוטר 2-2.5 ס?מ. מקררים שוב את הגלילים.
- 4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 5. מוציאים את הגלילים מהמקרר, מברישים כל גליל בביצה ומצפים בתערובת של שומשום וזעתר יבש. פורסים את הגלילים לעוגיות ברוחב 3 מ?מ ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
- 6. אופים עד שמזהיב, בין 15 ל-20 דקות.