טראפל גבינת עיזים ופלפל
השוקולטייר רונן אפללו מ"אמיליה שוקולד" המענגת מלמד להכין קינוח מקורי ומרשים מאוד, כמעט כמו שהוא טעים: טראפלס שוקולד עם גבינת עיזים ופלפל שחור.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-40-42 עיגולים במשקל של כ-12 גרם:
- 100 גרם שמנת מתוקה
- 10 גרם דבש
- 250 גרם שוקולד מריר 60%
- 150 גרם גבינת עיזים מתובלת בפלפל שחור (לפי הטעם)
- לציפוי:
- אבקת סוכר ופלפל שחור
אופן ההכנה
- 1.מביאים לסף רתיחה את השמנת והדבש ובמקביל ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 50 שניות עד שמתקבל שוקולד נוזלי (יש להיזהר לא לעבור 50 מעלות). במידה ואין מדחום את שלב המסת השוקולד במיקרו אפשר לקצר לפולסים של 20-30 שניות.
- 2. מעבירים את תערובת השמנת והשוקולד למעבד מזון. מוסיפים את גבינת העיזים ותיבול הפלפל וטוחנים יחד לחיבור.
- 3. מניחים למסה להתגבש כ 3-4 שעות במקרר. יוצרים כדורים ומצפים.
- 4. מגישים קר.