טראפל גבינת עיזים ואגסים
השוקולטייר רונן אפללו מ"אמיליה שוקולד" המענגת מלמד איך משדרגים את כדורי השוקולד הרגילים, ומכין טראפלס שוקולד עם גבינת עיזים ואגסים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-45 עיגולים במשקל של כ-12 גרם:
- 100 גרם שמנת מתוקה
- 10 גרם דבש
- 40 גרם מחית אגסים (ניתן לקנות בחנויות המתמחות. ניתן גם לקלוף 2 אגסים ולטחון בבית, חשוב לשקול כדי להגיע לכמות המצוינת במתכון)
- 250 גרם שוקולד מריר 60%
- 150 גרם גבינת עיזים
- לציפוי:
- אבקת קקאו
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. בסיר קטן מביאים לסף רתיחה את השמנת, הדבש ומחית האגסים.
- 2. במקביל, ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 50 שניות עד לקבלת שוקולד נוזלי (יש להיזהר לא לעבור את הטמפרטורה של 50 מעלות, אפשר להיעזר במדחום).
- 3. מעבירים את תערובת השמנת והשוקולד למעבד מזון מוסיפים את גבינת העיזים וטוחנים יחד לחיבור.
- 4. מניחים למסה להתגבש כ 3-4 שעות במקרר.
- 5. יוצרים כדורים.
- 6. מערבבים את שתי האבקות לציפוי ומצפים את הכדורים.