מתכונים חמים

עוגיות גבינה מלוחות

לפעמים מתחשק עוגיות שאינן מתוקות, ועוגיות הגבינה הן הפתרון המושלם. קל מאוד להכין אותם, הילדים יהנו מאוד, וכשהן יוצאות חמות מהתנור, קשה שלה להסתער על כולן.

מתכון מאת: גם יפה וגם אופה,michelle@y-m.co.il
  • דרגת קושי בינונית

עוגיות מלוחות (צילום: Artoday)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 200 גר' חמאה מלוחה רכה
  • 200 גר' פתיתי גבינה צהובה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 גביע גבינה לבנה
  • חלמון ביצה + 2 כפות חלב להברשה
  • שומשום / מלח גס לקישוט
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל החומרים, מלבד הביצה, עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.
  • 2. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
  • מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ (רצוי לחלק הבצק לשניים ולעבוד חצי חצי).
  • 3. חותכים לריבועים / קורצים עיגולים, מניחים בתבנית (תבנית אחת לחצי כמות). מברישים בתערובת החלמון והחלב, מפזרים מעט שומשום / מלח גס ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully