עוגיות קשקבל ורוקפור
כשאומרים עוגיות, לא חייבים תמיד להתכוון לעוגיות מתוקות. קונדיטוריה "ביסקוטי" המצויינת עם מתכון נהדרת לעוגיות נימוחות ומלוחות, במילוי של גבינות קשקבל ורוקפור.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-50 עוגיות:
- 200 גרם חמאה קרה
- 250 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח
- 1/4 כוס גרעיני חמניה
- 1 כף פסטו
- 100 גרם גבינת קשקבל
- 50 גרם גבינת רוקפור
- 1 ביצה להברשה
- לתערובת ציפוי:
- 50 גרם (1/4 כוס) קצח
- 5 גרם (1 כפית) מלח
- 10 גרם (1 כף) פרג
- 100 גרם (1/2 כוס) שומשום
אופן ההכנה
- 1. בקערה, מערבבים את כל החומרים.
- 2. בידיים רטובות מחלקים את הבצק לשניים. יוצרים מהבצק נקניקים ומעבירים להקפאה.
- 3. מברישים את הנקניקים בביצה ומגלגלים בתערובת הגרעינים.
- 4. באמצעות סכין פריסה, פורסים את הנקניק לפרוסות דקות בעובי של חצי ס"מ.
- 5. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 6. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים למשך 12 דקות עד שהפרוסות יבשות לגמרי.
- 7. מקררים ומגישים.