מתכונים חמים

בראוניז גבינה עם אוריאו

בראוניז עסיסי ושוקולדי במיוחד עם הפתעה של גבינה לבנה באמצע. למרות הכובד של המסה הקינוח הזה מפתיע בעסיסיות שלו. כדאי לשמור במקרר ולאכול בטמפרטורת החדר.

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגת בראוניז אוריאו עם גבינה (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית מרובעת בקוטר 25:
  • 1/2 כוס שמן זית (100 מ"ל)
  • שוקולד מריר 200 גרם 60 % מוצקי קקאו
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כף קפה נמס
  • קורט מלח
  • 35 גרם קקאו (1/2 3 כפות)
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • 4 ביצים גדולות
  • 105 גרם (3/4 כוס) קמח רגיל
  • 15 עוגיות אוראו, חתוכות לרבעים
  • למילוי גבינה:
  • 225 גרם גבינת שמנת
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. ממיסים במיקרו יחד כוס שמן זית, שוקולד, וניל, קפה נמס ומלח, מערבבים היטב מוסיפים קקאו וסוכר.
  • 3. מערבבים לתערובת אחידה, מוסיפים ביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב, מוסיפים קמח ומערבבים היטב נמרץ (התערובת שמתקבלת סמיכה יחסית וזה בסדר). מקפלים פנימה 2/3 מכמות האוריאו. יוצקים מחצית הכמות לתבנית.
  • 4. בקערה נפרדת טורפים גבינת שמנת, אבקת סוכר ווניל. בעזרת כף מפזרים את כל תערובת הגבינה על השוקולד (כמו פאזל), כל פעם כף בהמשך לכף הקודמת וכך מכסים את כל פני השטח.
  • 5. מפזרים מעל את יתרת האוראו.
  • 6. אופים כ-30 דקות מצננים היטב במקרר למספר שעות. חותכים קוביות קטנות ומתענגים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully