וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שמרים קקאו-קינמון

ארז קומרובסקי מסביר איך להכין את העוגה הנפלאה והטעימה הזאת, מהר ונכון

מתכון מאת: ארז קומרובסקי

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • לתבנית קוגלהוף בקוטר 20
  • 1/2 ק"ג קמח קסם
  • 250 גרם חלב3%
  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 3 חלמונים
  • 75 גרם סוכר
  • 5 גרם מלח
  • למילוי
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 כפות קקאו אמיתי
  • 2 כפות נס קפה
  • 1/4 כפית קינמון
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • לשימון התבנית
  • חמאה
  • קמח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים יחד את החמאה והחלב עד שהחמאה נמסה. מניחים בצד עד שהתערובת תשוב לטמפרטורת החדר.
  • 2. מניחים בקערה את הקמח ומוסיפים את תערובת החלב-חמאה הפושרת לצד חלמונים, סוכר ומלח. לשים בידיים מספר דקות עד שהבצק מתאחד ונהיה נעים. מכסים ומתפיחים כשעתיים-שלוש במקרר.
  • 3. מערבבים את הסוכר עם הקינמון, הקקאו והנס קפה.
  • 4. מרדדים את הבצק למלבן גדול ודק. מורחים עליו את החמאה המומסת ומפזרים מעל את התערובת. מהדקים את התערובת לבצק בעדינות ומגלגלים לגלילה. חותכים ל-2. מניחים כל חצי בתבנית קוגלהוף משומנת בחמאה ומקומחת מעט. מניחים לתפוח כ-30-45 דקות.
  • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה. ממתינים כחמש דקות לפני שהופכים על צלחת הגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully