עוגת שמרים קקאו-קינמון
ארז קומרובסקי מסביר איך להכין את העוגה הנפלאה והטעימה הזאת, מהר ונכון
(בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- לתבנית קוגלהוף בקוטר 20
- 1/2 ק"ג קמח קסם
- 250 גרם חלב3%
- 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 3 חלמונים
- 75 גרם סוכר
- 5 גרם מלח
- למילוי
- 3/4 כוס סוכר
- 3 כפות קקאו אמיתי
- 2 כפות נס קפה
- 1/4 כפית קינמון
- 100 גרם חמאה מומסת
- לשימון התבנית
- חמאה
- קמח
- 1. מחממים יחד את החמאה והחלב עד שהחמאה נמסה. מניחים בצד עד שהתערובת תשוב לטמפרטורת החדר.
- 2. מניחים בקערה את הקמח ומוסיפים את תערובת החלב-חמאה הפושרת לצד חלמונים, סוכר ומלח. לשים בידיים מספר דקות עד שהבצק מתאחד ונהיה נעים. מכסים ומתפיחים כשעתיים-שלוש במקרר.
- 3. מערבבים את הסוכר עם הקינמון, הקקאו והנס קפה.
- 4. מרדדים את הבצק למלבן גדול ודק. מורחים עליו את החמאה המומסת ומפזרים מעל את התערובת. מהדקים את התערובת לבצק בעדינות ומגלגלים לגלילה. חותכים ל-2. מניחים כל חצי בתבנית קוגלהוף משומנת בחמאה ומקומחת מעט. מניחים לתפוח כ-30-45 דקות.
- 5. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה. ממתינים כחמש דקות לפני שהופכים על צלחת הגשה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה